Szekeres Viktor

2009 legjobb speciális effektjei


Közeleg az Oscar-díjra jelölt filmek címeinek bejelentése, s valószínűleg nem túlzó azon kijelentés, miszerint geek-körökben többeket egyáltalán nem az érdekel, hogy az ismert rendezők, producerek és színészek melyik filmet tartják a legjobbnak, hanem mondjuk az, hogy a 2009-es év mely filmjében voltak a hozzáértők szerint a legjobb trükkök, különleges effektusok.



A The Academy of Motion Picture Arts and Sciences bejelentette azon 15 elődöntős film címét, melyek közül kikerül az 5 díjra jelölt alkotás a "vizuális effektek" kategóriában. Ezek a következők: Angyalok és démonok, Avatar, Coraline és a tikos ajtó, Karácsonyi ének 3D, District 9, Rágcsávók, G.I. Joe - A Kobra árnyéka, Harry Potter és a Félvér herceg, Sherlock Holmes, Star Tre, Terminátor: Megváltás, Transformers: Bukottak bosszúja, 2012, Watchmen - Őrzök és Ahol a vadak várnak.



Január elején a listát 7 filmre fogják szűkíteni, majd ezekből egy-egy 15 perces zanzát fognak levetíteni az Akadémia tagjainak január 21-én, hogy a legjobb 5-öt február 2-án jelenthessék be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lordboxi #17
    Nekem is nagyon tetszett, a látvány egyszerűen lenyűgözött. De a sztori..... pfff
    Először is nexus6 jól irta, karakterek kidolgozottsága nulla (bárelvileg 30 perccel rövidebb mint az eredeti verzio) . Meg nekem teljesen hiteltelen volt, hogy a bennszülöttek győztek a végén, egyszerűen dühös lettem. Miért nem bombázták le őket olyan magasságból ahova a rohadt gyíkok nem tudnak felrepülni????? Nem hiszem hogy a teher űrhajónak nehezére esett volna.... Na mindegy, sztem jobb lett volna ha legyilkolják a sok kék majmot
  • bippo #16
    Én tegnap láttam a Corvinban. Még most is a hatása alatt vagyok. Cameron ezzel feltette a lécet jó magasra. Mind film, mind CGI, mind összhatás, stb.
    Nem néztem még moziban filmet 2x soha, de ezt muszáj lesz.
  • NEXUS6 #15
    Ugyan ez a véleményem. A wastendben néztük meg, de megyünk mégegyszer megnézni imax-ben is.

    A havernak teljesen bejött maga a film is a sztorival, mindennel, szerelmes is lett a navi csajba.:)
    A magam részéről nem változott egy cseppet sem a véleményem, ahhoz képest, mint amit előtte gondoltam róla: ugyan Cameron legjobb filmje, de szinte mindegyik szereplő tök súlytalan volt, karakterként Neytiri volt a legkidolgozottab, legkevésbé sablonos szereplő, (és mint CGI animáció is) a többiekről marha keveset tudtunk meg. Belegondolva, hogy Jake milyen nyugodt szívvel irtotta a "fajtársait" egyáltalán nem tudtam vele azonosulni, túl sablonos, saját társadalma ellen forduló szokásos amcsi eksönhíró volt. Stallone a Rambo 1-ben hitelesebben hozta ezt a figurát.

    A digital 3D kb a régi 3d pénztárcák szintjét hozza az effekteket, helyenként betorzul a kép, végig küzdenem kellett, hogy az agyamat ráállítsam arra, hogy 3D-ként érzékelje a képet, mondjuk a szemem sem tökélletes, de öröm volt levenni a szemüveget a végén és nézni, hogy a valóság mennyivel plasztikusabb, mennyivel jobban néz ki!;D

    Mint sci-fi a Star Trek nekem is kb 1000X jobban bejött, a D9 dettó.
  • TeDDyRuSh #14
    G.I. Joe jó volt CGI-re,de mint film, gááz. Avataron voltam tegnap du-n és jó volt, az összeset üti, de túlhypolt volt szerintem. A Na'vik mozgása még mindig gépies sok helyen. Star Treknek mindenképp benne kell lenni a 7-ben, sőt 5-ben is. Nagyon jól kombinálták a CGI-t és az akciót.
  • Doddy a düdő #13
    G.I. Joe mit keres a listában?
  • morden #12
    Én is megyek Avatarra majd, de remélem tényeg nincs lefoglalva 23-ig minden jegy, csak attól félek , hogy alulszocializált hordák közepébe kell beülni az 1-1 szabad helyre, tegnap is ment a karácsonyi ének 3d az imaxba és egy ostoba libát kerestek telefonon ... felvette és ott dumált a buta barátnőjének hülyeségekről a film kellős közepén amiért 3k-t adtam ki :D
  • stng #11
    A Star Trek ellett írva!Szerintem ő is megérdemelné!
  • Kerub #10
    Én még megnézem karácsony elött is, majd januárban még legalább 2×...
    Csak ennyire volt jó
  • pepe792 #9
    Viszont jól elnéztem, Győrben nincs is imax terem
  • pepe792 #8
    Így vakon. :)

    Lehet egy részét adja online, de meg lehet nézni, hol van még szabad hely. Abból pedig kevés van.
    1 órával a kezdés előtt kellene átvenni a jegyet, legalábbis Győrben. Nekem viszont 1 órát kellene utaznom Győrig. Munka mellett kicsit kockázatos elmenni, aztán lehet jegyet sem kapok. Ugyhogy inkább biztosra megyek. :D