Napi Online

Az iPhone bevette Japánt

Megtörtént, amit a szakértők lehetetlennek tartottak: júliusban egy külföldi mobiltelefon, az iPhone 3GS 32 gigabájtos változata vezette a Japánban megvásárolható zsebtelefonok népszerűségi listáját.

Amikor az Apple okos telefonját bemutatták a szigetországban, június utolsó hetében azonnal az élre került, de a piacot ismerő szakemberek úgy vélték, hogy ez csupán az újdonság varázsának köszönhető. Az indokok között szerepelt, hogy a japán mobilos nem szívesen vált szolgáltatót, ezért nem fog elpártolni az iPhone kedvéért mobilcégétől. Emellett a japánok nem csupán telefonálnak, sms-eznek, esetleg néhány játékot használnak készülékeiken, hanem számtalan olyan lehetőséggel élnek, amelyek az amerikai telefonon nem érhetők el - hangzott a második érv amellett, hogy pünkösdi királyságra számíthat az iPhone.

Mindezt cáfolta az Gfk Japan tulajdonában lévő Electronista piackutató cég rangsora, amelyen az Apple telefonja megelőzi a Sharp, a Panasonic, a NEC, a Casio és a Sony Ericsson legnépszerűbb modelljét és még az iPhone 3GS 16 gigabájtos változata is bekerült az első tízbe (a kilencedik helyre).

A kétkedők persze most is találnak érveket arra, hogy bagatellizálják az Apple sikerét. Mint mondják, a japán piacon hét-nyolc mobiltelefon-gyártó versenyez számtalan modellel, ezért havi tízezer készülék eladásával már be lehet kerülni az első tízbe. Mások viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy az Apple alig reklámozta telefonját a szigetországban, ennek ellenére érte el sikerét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • G_ArchAngel #13
  6 japan, 2 koreai, 0 kinai, 1 vietnami, 1 thai-svaci francia keverek - ez a Tavol-keleti divizio:)
 • Tetsuo #12
  mennyi japo osztalytarsad van? nem inkabb kinaiak??
 • narumon #11
  Ezt nem tudom megitélni de tény, hogy "mindenki" iphonet akar venni arrafele, hogy divatból vagy másból azt nem tudom.
 • narumon #10
  pl japantoday.com
 • G_ArchAngel #9
  Londonban elek, suliba jarok, szinte az osszes japan osztalytarsam iPhone-buzi...
 • zola2000 #8
  Akkor mit?
 • pixx #7
  Divat ez semmi más...az ottani mobilos szokásokhoz nem jó, túl gyenge...
 • narumon #6
  MHm én pont a forditottját tapasztaltam. Nekem van japánban ismerősöm iphone telefonja van, és nagyon sok barátjának is. Ráadásul én most jött haza ázsiából, ott az utcán meg akarták venni az iphonet mikor látták a kezemben, mert hiány van belőle. (visszajöve és megnézve a tmobile árait hülye vagyok hogy nem adtam oda, zsirújat kapnék itt belőle mint amennyit ott kináltak érte)
 • narumon #5
  Akkor ne az sg oldalát olvasd.
 • sikamika #4
  En is nagyon furcsanak talalom ezt a hirt, van egy par ismerosom Japanbol, jelenleg Londonban vagyok, es amikor eloveszek a mobiljukat olyan mintha Q altal fejlesztett James Bond telefon lenne, minimum ket kamera a video telefonalashoz, minden iranyban forgathato, igazan hatalmas kijelzok, es meg sorolhatnam sokaig,
  az iTegla csak egy nagy kavics hozzajuk kepest. Ez biztos valami speci lista lehet.