MTI

Öngyilkosság egy elvesztett iPhone miatt

Öngyilkos lett egy kínai munkás, aki az Apple legnagyobb beszállítója, a Foxconn kínai gyárában elvesztett egy iPhone prototípust.

Az amerikai számítástechnikai vállalat részvétét fejezte ki az eset miatt, jóllehet a tragikus eseménnyel kapcsolatban még nem fejeződött be a vizsgálat. Az eddigi információk szerint Szun Tan-jung (Sun Danyong) 25 éves frissdiplomás mérnök a Hongkong közeli gyárban készült prototípusokért felelt. A tizenhat rábízott telefon egyikének nyoma veszett, és erről jelentést tett a feletteseinek. Négy nappal később, július 13-án a Foxconn munkatársai átkutatták Szun lakását - olvasható a kínai helyi lapok beszámolójában.

Az interneten keringő állítások szerint a vállalat munkatársai a jogszerűtlen házkutatás során a férfit bántalmazták. A biztonsági kamerák felvételei szerint biztosan csak annyit tudni, hogy a fiatalember július 16-án nem sokkal hajnali három után kiugrott a 12. emeleti lakása ablakán. Az Apple közleményében megerősítette: a beszállítóiktól megkövetelik, hogy az alkalmazottakkal méltósággal és tisztelettel bánjanak.

Az amerikai vállalat közismerten szereti titkolni az új termékekkel kapcsolatos információkat, és a tajvani Foxconn is olyan beszállító hírében áll, amely rendkívül bizalmasan bánik a megrendelőinek készülő termékekkel. Li Csin-ming (Li Jinming), a Foxconn vezetője szerint Szun halála rávilágít arra, hogy a vállalatnak több segítséget kell nyújtania az alkalmazottakat értő pszichológiai teher elviseléséhez. Az eltűnt készülék állítólag a fejlesztés alatt álló negyedik generációs iPhone prototípusa volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #3
    biztos ongyilkos lett.. lol
    apple meg mossa kezeit.
  • Fórumharcos #2
    Jelenti hogy eltűnt a cucc és ki ugrik az ablakon :? aha
  • primo #1
    Sztivijobs ukázba adta, hogy aki elhagy egy prototípust, azzal bánjanak humánusan: ne nagyon kínozzák, csak b*sszák ki az erkélyről és kész.