MTI

Facebook-alkalmazást indított a pápa

A világ legnagyobb közösségi oldalára, a Facebookra szabott alkalmazást indított XVI. Benedek pápa.

A Pope2You elnevezésű alkalmazást az alábbi címen elérhető platformon állíthatják be a kapcsolatépítő portál felhasználói. A fiatalokat célzó újítást csütörtökön vezették be és már az első napon félmillióan látogattak az oldalra, amelyen keresztül a pápa YouTube-csatornája is elérhető. A Szentszék fejlesztői az okostelefonon netezőkre is gondoltak: az alkalmazás révén az iPhone- tulajdonosok is kaphatnak a pápától virtuális képeslapot és videó- és hangüzeneteket.

A 82 éves egyházfő zarándokoknak tartott heti rendes meghallgatásán szerdán elmondta, hogy a fiatalok egy jobb világ építésére használhatják az internetet a barátság és a szolidaritás kötelékein keresztül. Hozzátette: a digitális világ segítséget nyújthat az evangélium hirdetésében. A Pope2You Paolo Padrini informatikai szakértő és pap irányításával készült, aki korábban már kapott hasonló megbízást: ő fejlesztette ki az iBreviary elnevezésű alkalmazást, amellyel imádságok tölthetők iPhone-ra.

"A pápa nem egy autogramosztó hollywoodi sztár. Mindig is hangsúlyozta, hogy ő csupán az egyház egyik szolgája" - mondta Padrini, és leszögezte, hogy a Facebook-alkalmazást voltaképp nem XVI. Benedeknek szentelték, hanem magának az egyháznak. A 36 éves tiszteletes elárulta: bár nem tudja, hogy a pápa értesült-e már a Pope2You beindulásáról, ám a kezdeményezés teljes összhangban van azzal az üzenettel, amellyel az egyházfő a vasárnapi Kommunikációs Világnapra készül.

Az angol, francia, német, olasz, valamint spanyol nyelven hozzáférhető alkalmazást és platformot a Vatikán társadalmi kapcsolataiért felelős pápai tanács működteti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!