Ötvös Tibor

Vegyes fogadtatást kapott a Spore

Az Electronic Arts - nem titkoltan - a következő Sims-et látja Will Wright hamarosan megjelenő alkotásában. A Spore első kritikái azonban elég felemás képet mutatnak.

Elsőnek a német Gamestar magazin és a PC Games kapta meg a maga példányát és mindketten erős közepesre (79 és 73%) hozták ki a játékot. Utóbbi kritizálta, hogy a játéknak nincs igazi szavatossága, újrajátszhatósági rátája igen alacsony, mivel maximum az ötödik fázisig nyújt valódi élményt. A cikkíró még kiemelte, hogy szerinte nem elég kiforrott ez a stratégia-szimuláció vegyület.



Az angolok vezető lapja viszont 91 %-ra értékelte, ami több, mint jó. Megjelenése után természetesen mi is foglalkozunk a játékkal. Az EA vezetősége mindenesetre nagyon bízik Wright látomásában és az előzetes becslések alapján közel 2 millió eladott példányt várnak a Spore-tól az első hónapban. A Sims diadalmenetéből kiindulva nem is alaptalanok eme számítások.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Viltord #15
    Jó, kicsit könnyű és talán kisebb korosztályt célzott meg a játék. Én 24 éves nő létemre szeretem, mindig is akartam egy olyan játékot, melyben olyan lényt, meg egyéb mást alkothatsz használhatsz, amilyet te akarsz. Plusz még az lehet a gond, hogy nem kreatív emberek is játszanak vele, vagy épp túl nagy csodát várnak a játéktól és akkor jöhet a csalódás,...
  • JTBM #14
    A játék tényleg gyerekeknek való. Szerintem az ötlet jónak tűnt, a megvalósítás szerintem zseniális, de ennek ellenére a játék hangulata gyerekes.

    Ebben egyébként semmi rossz nincsen, a gyerekeknek is kell játékot írni...
  • xAlterego #13
    Jaj, ne gyere már ezekkel a sztereotípiákkal!

    Pont a 14 évesek hiszik azt hogy amiben jó sok vér, láva, és törmelék van az milyen "felnőttes", ami meg egy könnyedebb, vidámabb hangulatú, az már "fújdedós".

    Persze gondolom szerinted a Team Fortress 2 is sokkal fiatalabbaknak való mint a Half Life 2 Ep2 ugye? Az meg már teljesen véletlen hogy egy csomagban árulva lettek sikeresek.
  • morden #12
    Mivel csak képeket és videókat + a lénylabort ismerem "csak és kizárólag a grafikáról beszélek" mivel másról nem is beszélhetek , mert nem próbáltam ki de ezt meg is jegyzetétek és akkor is tartom , hogy a mesekönyv grafika nem jön be az idősebb korosztálynak ( csak így huncutúl bele a vakvilágba). Ez volt az alap megállapításom ezzel eddig senki nem vitatkozott. Egy szóval se említettem a realisztikus grafikát, csak lehetett volna kissé komorabb.


  • Szefmester #11
    ennek a játéknak ilyen kell hogy legyen a grafikája hiszen a realisztikusságot dobhatod is kifele az ablakon amint kreálsz magadnak egy egyedi lényt előre elkészített alkotóelemekből..kb mintha legóznál.
    morden: sztem a 14éves korosztály elég erős vásárlóerő.. legalábbis ha jól vetik be a hisztit apuciéknál:D
  • HöfEE #10
    Tudod én ugyanugy szerettem többek között a Cod4-et , Crysist és sok más egyéb komoly grafikájú játékot, mint most a Spore-t. Ugyanis szép magyar szóval élve k***ára nem a grafika a lényeg egy játéknál, hanem a játékélmény ami jelen esetben egyáltalán nem számít! Úgy, hogy nem is próbáltad ki magát a játékot meg pláne nem értem mi ez a lenéző hangnem, szerintem az ember általában tapasztalat után szokott véleményt mondani valamiről de egyesek mint pl TE szeretsz a vakvilágba mondani nagy dolgodat. A kritika felfogásáról meg annyit, hogy olvasd szépen el a saját kommentedet és próbáld meg értelmezni, mert űgy tűnik valamiért ez nem sikerült. ( súgok: csak és kizárólag a grafikáról beszélsz benne)
  • morden #9
    HöfEE baba a 21 éved alatt már eljuthattál volna oda, hogy az idősebb kritikáját felfogod legalább... (tipikus magyar forumozó :D )
    Arra próbáltam rávilágítani, a grafika a 14> éveseket próbálja vételre buzdítani ami annyira nem tőkeerős szerintem, és a magamfajta felnőtesebb hobbyplayert pedig elrisztja, elemmen HöfEEnek biztos megfele a mesekönyv szívonal :D (Tudom , tipikus magyar forumzó:P)
  • HöfEE #8
    Egy ilyen játéknál szerinted a realisztikus grafika volt a cél? Mert ha szerinted igen akkor valószínűleg te sem lehetsz kb 14 évesnél sokkal több.
  • morden #7
    Még nem játszottam a Spore-val, de az előzetes videók alapján a 4 éves unokaöcsim képeskönyvei szintjén van a grafika, túl színes, túl plaszik, nembaj majd jön egy kicsit sötétebb,komorabb grafikával elátott 17+ kategóriának szánt változat
  • Szefmester #6
    unalmas.. kár volt megvenni..:( az még oké hogy a tervezővel elvagyok pár napig, na de a játék.. flashben még minőségi lenne de így.. sajnálom..