SG.hu

A Verbatim szerint változik a háttértárolók piaca

A külső merevlemezek, a pendrive-ok és a flash-alapú memóriák piacán várható a legnagyobb növekedés. Az adattárolás vezető európai specialistája reagál a piaci trendekre.

A digitális eszközök gyors terjedése és a digitális tartalmak mennyiségének robbanásszerű bővülése korábban nem tapasztalt növekedési hullámot gerjeszt a tárolóeszközök piacán. A piac azonban alaposan megváltozott az elmúlt években. Egy évtizeddel ezelőtt még a VHS szalagok, a magnókazetták, floppy lemezek uralták a piacot, idén, a GfK piackutató jelentése szerint a külső merevlemezek, a pendrive-ok és a memóriakártyák iránti kereslet a legjelentősebb.

A Verbatim, a GfK mérései alapján azt jósolja, hogy Nyugat-Európában több mint 14 millió 2,5 és 3,5 hüvelykes külső merevlemezt vásárolnak meg 2008-ban. "Ez jelentős növekedési lehetőség a Verbatim számára" - mondja Rüdiger Theobald a cég EUMEA marketing- és üzletfejlesztési menedzsere. A Smartdisk merevlemez üzletágának tavaly júniusi átvételével a Verbatim világossá tette a merevlemezekkel kapcsolatos stratégiáját. A cég ősszel kezdte el forgalmazni 2,5 és 3,5 hüvelykes termékeit és áprilisban már új sorozatot jelentetett meg.

A Verbatim flash alapú memóriák piacán is jelentős növekedési potenciált lát. A vállalat a kínálatot memóriakártyákkal is kiegészítette. Az új, nagyteljesítményű CF és SDHC kártyák a profi felhasználók igényeit is kielégítik, és akár 16 GB-os kapacitással is elérhetők. A kártyák új generációjával a Verbatim offenzívába kezd, hogy enyhítse a nagykapacitású és gyors kártyák iránti növekvő igényt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!