SG.hu

Májusban döntenek a mobilon vehető BKV-jegyről

Régóta tervezi a BKV Zrt., hogy bevezeti a kísérleti mobiljegyet Budapesten. A Fővárosi Közgyűlés decemberi ülésén megszületett döntésével már jóváhagyta a mobiljegy árát és az érvényességi időkorlátokat is.

A májusi közgyűlésen határozhatnak a tesztelés kezdési időpontjáról, amennyiben pozitívan ítélik meg a technológia bevezetését. A kísérleti mobiljegy ötlete már korábban felmerült a BKV Zrt-nél. Folyamatos egyeztetések után dolgozta ki a cég a jegy működési elvét. A tavaly decemberi közgyűlésen már meghatározták a mobiljegy árát, illetve érvényességi idejét. A korábban is már ismert közgyűlési döntés értelmében az ilyen típusú jegyekért 499,- Ft-ot, plusz az SMS árát kell kifizetni. Hétköznap 60, hétvégén 90 percig lesz érvényes az SMS-ben megváltható jegy.

Amennyiben a Fővárosi Közgyűlés májusi ülésén pozitívan ítéli meg az eddigi előkészületi munkálatokat, az esetben folytatódhat a munka. A tulajdonosi döntést követően fogja majd a tényleges tárgyalásokat elkezdeni a BKV Zrt. a kísérleti mobiljegy tesztelését illetően is a szerződéses partner választásához. A kísérleti mobiljegyet több európai nagyvárosban is örömmel fogadták az utasok. Így a cég szerint Budapesten is pozitív fogadtatásra lehet számítani, hiszen megkönnyíti, és kényelmesebbé teszi majd a jegyvásárlást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Adamul #5
    Ezt szerintem úgy kalkultálták ki, hogy akit elkapna az ellenőr akkor előtte még gyorsan elküldi az smst, és mire odaér az ellenőr vígan lobogtatja a visszaigazolást, de ha erről van szó h megbünteti, vagy nem, akkor még ha 2000be kerülne, akkor is sokan elküldenék az smst :D Egy vészmegoldás
  • robertone #4
    Párizsban is 1 euro körül van egy metrójegy, akárhányszor átszállhatsz és tudtommal nincs 1 órás időkorlát sem (nem is kell, mert fél órán belül bárhol ott vagy vele, 14 vonal van és szinte minden sarkon egy metrómegálló).

    Ehhez képest mekkora kedvesség dupla áron 1 órás időkorláttal egy jegy, miközben járatritkításokban gondolkodnak, szóval az ő ritkán járó buszaik miatt könnyen kicsúszhatsz az 1 órából és még jól meg is büntethetnek, hogy a füled kettéáll.

    Az átlagfizetéshez vagy pláne a létminimumhoz mért reálértékét a jegynek pedig ne is taglaljuk, mert sírvafakadok. Bravó!
  • sesquatch #3
    még is is k..a drága! Brüsszelben legutóbb 1.1 EUR volt egy jegy, ami egy óráig érvényes bármennyi átszállással. Lehet számolni. A fizetéseket meg ne is nézzük :-)
    Tehát M.o.-on durván kétszeres árért + 2 sms áráért lehet használni a tömegközlekedést. Hurrá. Valószinűleg népszerű lesz
  • angol #2
    gondolom itt nem egy, jegyről van szó hanem arról hogy 500ft és egy órát közlekedhetsz bármennyi átszállással, pl. ha 2x, 3x kell átszállnod egy órán belül már bőven jó vagy
  • nickwearby #1
    ki az az elmeroggyant, aki ennyit fizetne egy jegyért????