MTI

Feltörték az iPhone-t

Többféle módszerrel is feltörték az iPhone-t, ezáltal a rendszer sokak számára hozzáférhetővé vált, főként Amerikán kívül.

Többek közt egy New Jersey-ben élő 17 éves kamasz számolt be arról blogjában, vagyis internetes naplójában, hogy feltörte az iPhone-t. Izraeli hackerek is sikerrel jártak a feltörésben, és ezzel jóformán minden izraeli állampolgár számára lehetővé tették az iPhone használatát. Mivel jelenleg nincs törvény a mobiltelefonok feltörése ellen az Egyesült Államokban, a hackerek tette nem számít bűncselekménynek.

Az iPhone rendszere szigorúan zárt, még a SIM-kártyát sem lehet kicserélni benne; csak az AT&T szolgáltató hálózatán használható, és néhány játékot leszámítva kizárólag a gyári alkalmazások futtathatók rajta. A hackerek ezért törekedtek arra, hogy függetlenítsék a hálózattól, és alkalmassá tegyék a rivális telefontársaságok hálózatának használatára is.

Az iPhone minden idők egyik legjobban várt mobiltelefonja. Az Apple cég június végén dobta piacra, és már az első nap több százezer példány kelt el belőle, pedig egyelőre csak Amerikában kapható. Legnagyobb újdonsága a billentyűzetet és a kijelzőt magába olvasztó hatalmas érintőképernyő. Szinte minden alkalmazással felszerelték, amire a fogyasztók vágynak. Van szélessávú internetes kapcsolata, lehet vele irodai szoftvereket használni, fényképezni vagy a beépített iPoddal zenét hallgatni, filmeket és képeket nézni, és nem utolsó sorban telefonálni is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • magyarvok #5
    Nem 1 haveromnak volt iPod klónja. Max fél évet bírtak. Nekem több mint 2 éve megvan, minden tökéletes, még az aksi állapota is! Majdnem olyan, mint újkorában, pedig szinte állandóan használom.

    "meg az a sok marketing ennyi pénzből ellátnák etipiai gyerekeket 10 év élelemmel"
    Igen, és a mai világ arról ismeretes, hogy ha van 1 kis fölös pénzem, azt egyből eladakozom. Hát persze...
  • NiGG3R #4
    én nemtudom sztem gerygrey kommente szimpatikusabb én annyira utálom hogy az ipod iphone a legtökéletessebb és mindentudó lóf*asz amikor sokkal olcsóbban veszek ezerszer jobb mp3 playert meg formatervezés XD szopóle!
    szal én egyáltalán nem vagyok appleszimpatizáns meg az a sok marketing ennyi pénzből ellátnák etipiai gyerekeket 10 év élelemmel. peace
  • lokko #3
    szélessávú net = wifi ~ 11-54 Mbit/s ... ha van hotspot azért ez igencsak szélessáv ...
  • Wittao #2
    "Akkor ugye nem baj ha azt mondom, hogy semmi újdonság nincs benne? Én már 3 éve nem használok nem érintőképernyős mobilt."
    Ujjal?? (amúgy a felvetésed teljesen jogos, csak nem ebben a formában)

    "LOL, mi az hogy beépített iPod?"
    Nézz meg egy iPodot, és nézd meg az iPhone-ban levő zenelejátszó funkciókat. Ha jobban (de ha rosszabban is :D ) megnézed, akkor a kettő megegyezik... sőt az iPhone jobb zenelejátszó (ez a funkciója), mint az iPod. Tehát lehet azt mondani, hogy bele van építve szoftveresen egy iPod 5G képessége...

    "Zenelejátszó szoftver sok telefonon van, már megint feltalálták a spanyolviaszt az almánál"
    Nem tudom, hol említették, hogy máshol nincsen... Amúgy ha megnézed ezt a funkcióját, hát nem sokminden veri. Azt hozzáteszem, hogy nekem a Zune kezelőfelülete is tetszik.

    Jah, majd légyszi világosíts fel Gerygrey (bakker harmadjára tudtam helyesen leírni a neved , hogy a cikk mely részéről emelted ki ezt a néhány részletet.

    Egyébként ez a cikk rettentően naprakész... már a telefon megjelenése óta ezt szajkózza mindenki.

    Valahogy ha írnék egy cikket, hogy :"Feltörtem a WM5-öt", akkor szerintem még a fizetett IT hirdetések közé se jutnék be vele, mert annyira általános. De egy feltörték az iPhone-t... na aaaazzzzz, máááár valamiiiii.
  • Gerygrey #1
    Egy újabb cikk az XMS támogatásával, köszönjük.

    Legnagyobb újdonsága a billentyűzetet és a kijelzőt magába olvasztó hatalmas érintőképernyő.
    Akkor ugye nem baj ha azt mondom, hogy semmi újdonság nincs benne? Én már 3 éve nem használok nem érintőképernyős mobilt.

    Van szélessávú internetes kapcsolata,
    2007-ben a 128 kilobit/sec szélessávnak számít?

    a beépített iPoddal zenét hallgatni
    LOL, mi az hogy beépített iPod? Zenelejátszó szoftver sok telefonon van, már megint feltalálták a spanyolviaszt az almánál.