Ötvös Tibor

Jól nyitott a Transformers

Hétfőn 8,8 millió dollárral kezdett a nyár egyik legnagyobb blockbusterének kikiáltott Transformers. A Paramount - DreamWorks azonban kedden örömtüzeket gyújthatott, hiszen 27,4 milliós bevételével új rekordot állított fel.

Végre megérkezett a mozikba az idei nyár egyik legnagyobb blockbusterének kikiáltott Transformers. A Michael Bay rendezte akciófilm hétfő este 8 órakor mutatkozott be 3.050 vásznon és onnan 8,8 millió dollárt szedett össze. A Paramount - DreamWorks a keddtől azonban további 1.000 vásznon küldte harcba a robotokat, akik ezt már meg is hálálták.


Véget ért a tárgyalás is

A közel 200 millióba (150 gyártási + minimum 50 marketing) került akciófilm ugyanis kedden megkapta a plusz ezres vászonemelését, minek hatására 27,4 millió dollárt kapott össze aznap. Ezzel megdöntötte a Karib-tenger kalózai: Holtak kincse rekordját.

Ráadásul világszinten közel egyidőben kezdett a film, így a jelenlegi eredményhez hozzájön még további pár millió. Egész pontosan 36, így az eddigi összbevétel 72,5 milliónál jár.

Nem ilyen rózsás az Evan Almighty sorsa, mely jelenleg 63 milliónál tart és egyre jobban csökkennek bevételei. A 175 milliót még világszinten is nehezen fogja visszaköhögi - ha egyáltalán képes lesz rá. A részletes Box Office elemzés vasárnap várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DJ Boss #19
    Szerintem július 6-7 a premiere a Dead Man's Chest-nek, csüt. és péntek. Amire te gondolsz, az a disneyland-i premier, nem pedig 2000x vászon...
  • Acheron #18
    Nyílván úgy kellett meg csináljuk a filmet az alkotóknak,hogy ne csak azok élvezzék akik anno Transformer képregény fanok voltak.
  • Szkifi #17
    Jó film!
    Én úgy ültem be a moziba, hogy Transfromers-t csak játékban láttam (azt se sokszor) és csak néha-néha hallottam felőle. Tehát én nem tudtam, hogy mi fán terem, és JÓ!
  • david508 #16
    szerintem nagyon jó film. nem tud valaki magyar feliratot valahonnan szerezni?
  • IMYke2.0.0.0 #15
    Pedig mekkora tré a sztori...
  • knightbali #14
    800+ milla szerintem simán van a filmben. Vagyis én úgy érzem hogy simán megüti ezt a határt :)
  • DoctorJohnson #13
    amúgy meg ha átlagoljuk Carrell C-D kategóriás ismertségét az A+ tehetségével, az pont B kategóriát ad :))))
  • DoctorJohnson #12
    kinek mi a B :)
    Nekem B kat szinész, tehetségétől függetlenül, amit nem kérdőjelezek meg.

    és a CGI, hát nemtom.
    Ha egy transformers-et robbanásokkal, real haditechnika kölcsönzéssel, jelenleg sztem világbajnok CGI-vel, kutyaf@szával elő tudnak állítani 150+marketingből, akkor Evan filmjét 2x is megkéne tudni csinálni ennyiből sztem. mondom ezt úgy, hogy a totálisan langyos trailer-t láttam csak eddig, és nem is fogok rá belülni valszeg.
  • DoctorJohnson #11
    wow, thx!
  • kandeláber #10
    Az Evan Almighty szerintem a saját kategóriájában megfelelően teljesít, ezek a vígjátékok zömmel 50 és 100 millió között szoktak végezni. A gond a költségvetéssel van, mert az ilyen vígjátékok költségvetése 25-40 millió szokott lenni. Nem tudom, ki gondolta komolyan, hogy valaha csak meg tudná közelíteni a bevétel a 175 milliót. Az első részhez kellett az akkor épp topon lévő Jim Carrey is.