SG.hu

Magyar nyelvű lett a Google Docs & Spreadsheets

A Google bemutatta a Dokumentumok & Táblázatokat, a Docs & Spreadsheets magyar kiadását.

A Google ma jelentette be, hogy az eddig Docs & Spreadsheets néven ismert szolgáltatása mától magyar nyelven is elérhető. A Dokumentumok & Táblázatok segítségével a magyar felhasználók is létrehozhatják, rendszerezhetik, megoszthatják és tárolhatják dokumentumaikat az interneten. Az ingyenes web-alapú szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egyszerre akár 50-en dolgozzanak ugyanazon a dokumentumon, ugyanabban az időben.

A regisztrált felhasználók létrehozhatnak dokumentumokat és táblázatokat, amelyekhez bármilyen internet-eléréssel rendelkező helyről hozzáférhetnek. Ezeket megoszthatják másokkal, miközben meghatározhatják, hogy kik jogosultak szerkeszteni és kik megtekinteni a kérdéses fájlokat. Feltölthetik és átalakíthatják már meglévő dokumentumaikat, illetve számos más formátumban is elmenthetik azokat és közzétehetik írásaikat vagy más műveiket blogokon vagy más internetes oldalakon

Peresztegi Zoltán, a Google magyarországi képviselője ezzel kapcsolatban elmondta: “Az internet-alapú szolgáltatások nagyobb szabadságot adnak a felhasználóknak, mivel így adataik bárhol és bármikor elérhetővé válnak. Ezen túl egyszerűbbé teszik a másokkal való közös munkát, mivel nem szükséges email-ben oda-vissza küldözgetni a fájlokat, azt kockáztatva, hogy a csoport valamely tagja nem a legutolsó verzióba javít bele. Itt minden egyszerűen és egyszerre történik - így a munka hatékonysága is nagyobb lesz, különösen csoportos feladatok esetén. Nagyon örülök neki, hogy ez a hasznos szolgáltatás mától magyarul is elérhető".

Több olyan szoftver található ezen a területen, amely széles felhasználói igényeket próbál kielégíteni. A Google Dokumentumok & Táblázatokat úgy tervezték, hogy ne csak pótolja ezeket a programokat, hanem új, a felhasználók számára hasznos szolgáltatásokat is vezessen be. Ennek köszönhetően az együttműködést és a dokumentum-menedzsmentet leegyszerűsítő funkciók mindenki számára elérhetők akár otthon, akár az irodában, akár valahol útközben van.

A jelenleg béta verziójú Google Dokumentumok & Táblázatok ingyenesen érhető el mindenki számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aDannyBoy #4
    azt jelenti, hogy "és"
    :) imho minden nyelven ahogyan a + azt, hogy plusz
    vagy az @ -nál/-nél
  • Kobaljov #3
    akkor már a &-t is lefordíthatták volna, nem emlékszem rá a magyar nyelvből..
  • falu #2
    végre
  • Hegyikecske #1
    helyes!