Ötvös Tibor

A Sicko is fent van a neten

Michael Moore új dokumentumfilmje, a Sicko is az Eli Roth féle Motel 2 sorsára jutott. A leglátogatottabb letöltőoldalakon ugyanis már megtalálható a film teljes hosszában, méghozzá szinte DVD-minőségben.

Klikk ide!
Nemrég egy hosszabb cikk formájában beszámoltunk a 21. századi kalózok legújabb nagy dobásáról. Pár nappal a bemutató előtt ugyanis felkerült a netre az Eli Roth féle Hotel 2 című horror teljes hosszában, elfogadható minőségben. A rajongók azonban kitartottak a film mellett és végül is a mozikban is jövedelmezővé tették a filmet - igaz a végeredmény messze alulmúlja majd az első epizód végösszegét.

Most azonban egy újabb alkotás került fel a letöltőoldalakra. Nemrég arról számoltunk be, hogy Michael Moore Kanadában tartja a Sicko kópiáit, hogy elkerülje az amerikai cenzúrát. Ám érdekes módon a gyógyszeripart górcső alá vevő dokumentumfilm a héten felbukkant pár warezoldalon, melyet így az érdeklődők már le is tölthettek. A bemutató egyébként június 29-én lesz.

Moore reagálása a dologra azonban abszolút meglepő volt. "Nem foglalkozom a terjesztői jogokkal és nincs problémám azokkal, akik letöltötték a filmemet" - kezdte a rendező. "Egész addig, míg nem próbálnak pénzt keresni vele. A célom az, hogy bizonyos dolgokon változtassak, felhívjam a figyelmet esetleges visszaélésekre. És ha ez így jut el a legtöbb emberhez, ám legyen."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • eto demerzel #15
    kerdes: mi szamit nektek REALIS dok filnek? amit alairtak 500 vagy 5000000 ember? tu tudtok olyan dok filemt mondani ami nm reszlehajlo? ami pontosan csak a tenyeket kozli? nekem 1sem jut eszembe. amugy nm csolalom hogy nincs meg elegedve a replublikanus vezetessel. miota ok vannak tobb haboru van. kozben meg a franc sem kerte oket hogy legyenek a J. I. Joe-k. maradjanak meg otthon maguknak.
  • azirafael #14
    Ő maga rakta fel a netre ez teljesen egyértelmű...
  • bokonon #13
    Ja, mint ahogy várható volt, elég keményen osztja a republikánusokat.
    Egyébként nem csak a gyógyszeriparról van szó a filmben (arról inkább csak marginálisan), hanem a magán betegbiztosításokról (remélem jól mondom, angolul healthcare/health insurance).
    Jó (ál)dokumentumfilm, olyan Michael Mooros. Rajongóknak kötelező.
    Ha az MPAA kérdezi, akkor Cannes-ban láttam és nem töltöttem le. :)
  • wolruf #12
    Ott a pont :) Egyszerűen marketingfogás. :)
    De ügyes, mert sokan (gondolom főleg USA-ban) beveszik, hogy jajj, kikerült... :)
  • tntcoder #11
    Egy kis összeesküvés elmélet: szerintem Moore nagyon is tudja, hogyan került a filmje a netre. Ő annál ravaszabb marketinges + áldokumentum-filmes, elég ha csak a korábbi filmjeire gondoltak (Fahrenhet 9/11 vagy a Kóla, puska, sültkrumpli). Nemsokára jön az amerikai elnökválasztás és csodálkoznék rajta, ha nem volna a filmben néhány utalás arra, hogy csak a gonosz rebuplikánusok miatt ilyen a helyzet az Egyesült Államokban...
  • BRobee #10
    Ez rendben van, mert ez nem egy dollárszázmilliókat felemésztő szupermozi. Nem fizetnek dollármilliókat csak a színészeknek, visual effectekre etc. Tovább maga a sztori sem hétköznapi, nem szupermozis... Egyszerűen nesze, megmutatom. Ebből a szempontból még szép, hogy így válaszol, de aláírom, hogy jó felfogás.

    VISZONT! ha Te hónapokon át dolgozol valamin, beleölsz sok milliót, arra készülsz, hogy megtérüljön az beleölt idő és pénz 29-től.. És előtte valakik szabadon szórják szét azt, amivel szenvedtél, amit kebleden babuzsgattál, hogy a legjobb legyen és ha nem is profitot, de legalább annyit termeljen, hogy nullszaldós legyél, akkor Te is főbelőnéd az összeset...
  • BRobee #9
    PetruZ ott a pont:)))))) hihi gondolj bele, hogy a mostani fórumozók hány százaléka tudja ezt.. Nem hiszem hogy sok...:D
  • nagykovi #8
    Egyébként manapság mi nincs fent a neten? :)
  • nagykovi #7
    Számomra is pozitív az ilyen felfogás. Szerintem sokkal több ember kellene, aki egy ilyen dolog után nem kezd el perelni mindenkit akit meglát, hanem egy ehez hasonló mondattal elitézi a dolgot.
  • KoS #6
    Szamomra ebben Moore felfogasa a hir, ami igen becsulendo.