Ötvös Tibor

Készül az anti-Da Vinci-kód

A Da Vinci-kód hatására filmet szeretnének forgatni San Josémaria Escrivá de Balaguer, az Opus Dei alapítójának életútjáról. A szerepre Robert De Niro, Nicolas Cage vagy Antonio Banderas tűnik a legesélyesebbnek.

Úgy tűnik Dan Brown botránykönyve körül soha nem fog elülni a balhé. A mai napon a történetben nem túl barátságos oldalukat mutató Opus Dei nevezetű társaság szóvívője, Giuseppe Corigliano bejelentette, hogy mintegy anti-filmként mozit forgatnak San Josémaria Escrivá de Balaguer, a társaság alapítójának életútjáról.

A készülő alkotásról elég kevés információ szívárgott ki. Eleddig egyetlen biztos pont van, ez pedig a rendező személye.

Francesco Arlanchot már készített egy filmet Szent Péterről és most úgy tűnik, újabb keresztény témába vetheti bele magát. A főszerepre igazi világsztárokat szemeltek ki.

Robert De Niro és Nicolas Cage mellett Antonio Banderas a kiszemelt "áldozat". A cím és a pontos történet még nem ismert.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kagemusha #9
    ...es abba mar belegondolt barki is, hogy a vilag nagyobbik resze NEM KERESZTENY?!
  • Tetsuo #8
    De azt ugye tudtad, h ezt a fikciót sokan komolyan gondolták pl a 70es években is.. jópár könyv jelent meg a témáról.. Dan Brown csupán ezekből a könyvekből szemezgetett (különösen az 1ikből) és belerakott 1 B kategóriás krimit.
    Ennyi. Tehát a durranás szvsz adott volt, én mpndjuk azt hittem h Hollywood előbb fedezi fel a lehetőséget.. mondjuk Spielberg a 90es években mekkora ütés lett volna.. de már tudom h ő botrány közelébe nem nagyon megy.. úgyhogy az 1szerű könyv után a gagyi filmet csupán a bevételéhes hiénák(producerek) mozgatták, semmi több.

    A Sion-rendről, a Da-Vinci-ről, a Jézus leszármazottairól.. meg sok 1éb másról is (ami 1 hollywoodi filmben tabu téma) egy magyar fickó is írt könyvet Dan Brown előtt.. úgy, h mindez megtörtént: Dr. Drábik János :D
  • Atisz #7
    Először is: Dan Brown könyve nem botránykönyv. Totál fikció. Kb. annyi igaz benne teljes egészében, hogy a könyvben szereplő épületek, helyszínek léteznek.
    Nekem tetszett a könyv, 1-2 hiba van ugyan benne (istenem, még a Prison Break-ben is van ) de csak mint fikció.
    A másik: A Da Vinci Kód előzményének számító Angyalok és Démonok sokkal izgalmasabb, fordulatokban gazdagabb (igen még a TDVC-nál is). A poén: a célkeresztben itt is a Római Katolikus Egyház van. Gondolom a csávó kissé vallásellenes.

    Nem hinném hogy ezt a filmet anti-TDVC-nak kéne bejelenteni. Azzal hogy megint előrángatják a témát, megint csak felkorbácsolják a sok felszínes érdeklődő/ ateista indulatait. Akkor kellett volna hangosabban tiltakoznia az egyháznak, mára pedig már elfelejteni.
  • Tetsuo #6
    Szerintem itt a Nicolas Cage a kakukktojás, kb Stohl András szintjén van..
  • InfectedMann #5
    Készítsünk anti-Passiót.
    irán ellenes a 300, anti-Da Vinci-kód... mi jön még?
    Nem baj legalább jókat röhögök
  • Cactus #4
    "A szerepre Robert De Niro, Nicolas Cage vagy Antonio Banderas tűnik a legesélyesebbnek. "

    Banderas is ilyen nagyágyú lett, hogy egy napon emlegetik a másik kettővel?
  • gabber a hun #3
    hahah! clergymans revenge!!!
  • akyyy #2
    és ki az a San Josémaria Escrivá de Balaguer???
  • Commandante #1
    második