Ötvös Tibor

M. Night Shyamalan újból forgat

M. Night Shyamalan karrierje során először fog nem saját ötletéből filmet forgatni. Az Avatar: The Last Airbender a Nickelodeon egyik sikersorozata, melyből a direktor készít háromrészes mozifilmet.

Úgy tűnik a meglepő befejezéseiről elhíresült direktor, M. Night Shyamalan kifogyott az ötletekből. A Hatodik érzék és Jelek rendezője ugyanis a Lány a vízben kétes fogadtatása után próbál biztosra menni és most először nem saját kútfőböl meríti legújabb filmjének történetét.

Az Avatar: The Last Airbender ugyanis a Nickelodeon nagysikerű rajzfilmsorozatának élőszereplős moziváltozata lesz. Shyamalan és a Paramount is bízhat a sikerben, hiszen egyből három részre nyújtják a sztorit. A szokásokhoz híven a direktor felel majd a forgatókönyvért is és a produceri teendőket is magára vállalta.

A sztori szerint a világ négy népcsoportra szakadt. Ők a Víz, a Tűz, a Levegő és a Föld népe. Mindegyik társadalomban van egy mester, aki képes a irányítani népe elementálját. Ám csupán egyetlen ember tud parancsolni mind a négy elemnek. Ő az Avatar.

Mikor az aktuális "vezér" - aki egyébként mindössze 12 éves - látszólag meghal, a Tűz népe globális támadást indít a többiek ellen. 100 évvel később két tinédzser felfedezi és kiszabadítja az Avatart, aki elindul rendet tenni a világban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • firni #8
    elegem va olyanok hozzászólásából, aki elolvastá valamelyik filmes "szaklapot",és azután úgy nézi meg a filmet, hogy hatással van rá a cikk.Nem értitek a filmjeit távol áll tőle az egoizmus.Szerencsémre felfedeztem és a legnagyobb benyomásokat operatőri pályafutásomon neki köszönhetem.Illetve R. Deakinsnek, J. Kaminskinak, T. Fujimotonak, C Doylenak
  • Lipi1980 #7
    M. Night Shyamalan a borzasztó és anyagilag is sikertelen Lány a vízben után sem csügged: a Disney stúdióval, amellyel a Hatodik érzék óta csinálta filmjeit ugyan véget ért az együttműködésük, de a rendező máris átvonult a Foxhoz, hogy legújabb thrillerét náluk készítse el. A The Happening címet viselő alkotás középpontjában egy egész Földet fenyegető természeti katasztrófa elől menekülő család áll majd. A projekt különlegessége, hogy ez lesz Shyamalan első R-besorolású alkotása, azaz olyan filmje, amely 17 éves kor alatt csak szülői kísérettel tekinthető meg, tehát elsősorban a felnőtt nézőket veszi célba.
    Shyamalan a rá jellemző szerénységgel a Bárányok hallgatnak-ot és A Faun labirintusá-t említette, mint olyan filmeket, amelyek atmoszférájához hasonlót szeretne teremteni új alkotásában. A nehezen összeférhető, egocentrikus alkotó hírében álló rendező még azt is hozzátette, hogy "én annyiban intézem másképp a dolgaimat, hogy amikor elkezdek házalni egy forgatókönyvvel, azt várom, hogy azonnal rábólintsanak, nem pedig azt, hogy két évig javítgassák az anyagot, aztán esetleg megcsinálják". Csak gratulálni tudunk Shyamalannak, hogy hatalmas arca és legutóbbi nézhetetlensége után még mindig talál magának valakit, aki pénzt ad a filmjére. A The Happening a tervek szerint 2008 nyarán kerül a mozikba.
    Forrás: origo.hu
  • Lipi1980 #6
    Mivel nem sok infó van az új filmjéről, így tessék...
  • djukel #5
    Én is szeretem a csókát.
  • winnie #4
    szerintem csak a hatodik érzék óta csinált nézhetőt. a sebezhetetlen és a lány a vízben alap.
  • bokonon #3
    Shyamalan kitartását tisztelem. A Sixth Sense óta nem csinált nézhető filmet, de nem adja fel.
  • Librarian #2
    nos... ezt nem merném ilyen bátran kijelenteni, de szerintem sem lesznek valami csúcsfilmek...
  • craesh #1
    hihetetlen nagy bukás lesz.