Szekeres Viktor

Minden idők legmocskosszájúbb műsora

Igen, a Deadwoodról van szó, az HBO igényes és díjnyertes sorozatáról, melynek hosszas várakozás után végre elért a második évada is hazánkba.

David Milch, a sorozat alkotója szerint ilyen volt a vadnyugat. Nem hímeztek-hámoztak a hősök, mint Sergio Leone spagetti westernjeiben, hanem mocskosszájúk voltak, és folyton bazmegeltek és egyéb válogatott és kifejezetten választékos sértéseket vágtak egymáshoz.



Persze ez csak a felszín, a Deadwood nem az egy percre jutó 'fuck'-ok számában világelső (mert világelső egy felmérés szerint), hanem a sorozat igényessége és valósághűsége a legfőbb erő a néző megragadásában. A dél dakotai Deadwoodban zajló történet az 1800-as évek vége felé járó korszellemet idézi meg főleg Seth Bullock és Al Swearengen alakjai segítségével, akik közül az utóbbi a sorozattörténet egyik legeredetibb, legjobban eltalált figurája.

Amerikában nemrég ért véget a sorozat 3., záró évada, mely megkapta a lezárást, annak ellenére, hogy a készítő 4 évadra tervezte a történetet. Amíg idehaza a harmadikra várunk és a DVD megjelenésért imádkozunk, addig kedd esténként kötelező program az HBO-n a Deadwood.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SickBump #13
    Rendkívül igényes sorozat, nem könnyű "lejönni róla". Egyedül Timothy Olyphant lóg ki, de hozzá lehet szokni. A Swearingen-t játszó színész a szememben van akkora, mint Pacino vagy Nicholson. Egyszerűen óriási!
  • matyibacsi #12
    Bármennyire is jópofi és kínálkozó,hogy a filmen is az "élet hangja" szólaljon meg, a filmen ez már egy határon túl visszatetsző. És sajnos nagyban hozzájárul nyelvünk, közbeszédünk durvulásához.
  • Tetsuo #11
    Szerintem az előítélet hasznos. Hogy témába illő példa legyen: Ha a Vadangyal első 100 része neked nem tetszett mondjuk gagyinak, bugyutának találtad; azért megnézed a többit is, mert hátha tetszik és addíg nem mondhatod h rossz, amíg nem láttad az összest? Ugye, nem.
    Ha nagyobb léptékben nézzük, akkor én pl rámondhatom az összes sorozatra és a legtöbb amcsi filmre h agymosó szemét, még a meg sem jelentekre is; ugyanis az eddigi tapasztalatom sajnos ezt igazolja.

    Látod ezért hasznos az előítélet, amit mindenki alakalmaz, még Te is.
    (Pl amikor a 10. batyus árust már nem engeded be a házadba vizet inni, mert a többi 9szer meglopott..)
  • Tetsuo #10
    Talán félreérthető volt, a LOL az amcsira is és a sorozatra is vonatkozik.
    (Tehát nem gondolom h pl 1 Venezuelai sorozat jó lenne.)
  • lesliehun #9
    Hali!

    Nem tudjátok, hogy fenn lesz-e a neten a szinkronos változat?
    Mindenhol kerestem, de nem találtam sehol!
    Nincs meg valakinek az 2. évad első része, arról pont lemaradtam.
    Ha valaki felvette videokazira, attól szívesen kölcsönkérném vagy adnék egy üres kazit, hogy felmásolja.
    Ha a gépre vette fel az is jó lenne!
    Légyszi segítsetek! Kösz szépen előre is!
  • winnie #8
    ""igényessége és valósághűsége a legfőbb erő a néző megragadásában" ...egy amcsi sorozatnál?!"

    lol.

    ha tetszik, ha nem, az amerikai sorozatok általában kenterbe verik a többi sorozat nemzetet. ld. angol, német, ausztrál, kanadai.

    van, akinek a deadwood, van, akinek a cobra11
  • argento #7
    Ez a film remek lehetőség arra, hogy kibővítsem az angol szleng szókincsem. :)
  • LOTR|Atocha #6
    Töccsétek le netről, ne várjatok a láma höböora. :)
  • Loverman #5
    mellesleg szerintem benne van az első tízben a Metallica: Some Kind Of Monster film is:D nem fogják vissza magukat a fiúk
  • Loverman #4
    nincs rosszabb az előítéletek alapján való besorolásnál -_-