Szekeres Viktor

Gyilkos elmék - a tavalyi tévésiker idehaza is

Bár rengeteg új sorozat indult 2005-ben Amerikában, mégis egy outsidernek tartott széria futott be - többek között az idehaza korábban bemutatott A szökés előtt.

A Gyilkos elmék cím a csókosabb és jobb helyen lakó kábeltulajdonos fejébe biztosan szöget üthet, hiszen a sorozatot, akárcsak mondjuk a Lostot vagy a New York-i helyszínelőket, már leadta egyszer az AXN csatorna. Pár tízezer szerencsés ember már megtekinthette, hogy mi is olyan nagy durranás a CBS csatorna legújabb nyomozós sorozatában, amely többek között felelős azért is, hogy a Lost - Eltűntek gyengébben teljesített második évadában. A két egy időben adott sorozat óhatatlanul is szipkázott el nézőket egymástól.

Az idehaza első körben Kriminális elmék címen meghonosodott sorozatot az RTL Klub egy az egyben átvette az AXN-től, tehát a cím konformizálásán kívül más változásra nem kell számítani. Maradnak a szinkronhangok, ahogyan megmaradnak a durva, olykor sokkoló képsorok is, köszönhetően annak, hogy a Gyilkos elmék A szökés után 22.10 perc környékén fog kezdődni szerdánként, 22 teljes héten át az RTL új sorozatmániájának részeként.

Klikk ide!

A Gyilkos elmék egy FBI-os különleges ügynökökből álló csoport munkáját kíséri figyelemmel, akik legfőbb érdeklődési- és munkaköre a sorozatgyilkosok utáni nyomozás. Ezt profilalkotásokkal próbálnak megkönnyíteni. apró jelekből, a gyilkolás mikéntjéből, vagy a rendőrségnek hagyott üzenetekből idővel felépítik a gyilkos jellemrajzát és utána már csak egy lépés kell, hogy lecsapjanak a tettesekre - gondolná azt Móricka. A folyamat gyakran hosszú és fáradalmas, de - ahogyan azt a nyomozós sorozatoktól elvárja az ember - mindig eredményes.

A sorozat főszerepét Mandy Patinkin és Thomas Gibson vállalta el, akik anno már a Chicago Hope című sikeres kórházsorozatban is együtt műtötték és gyógyították a pácienseket - sőt Patinkin akkori karaktere Doktor House előfutáraként is felfogható. A nagyfőnököket, az elméleti és a gyakorlati szakembert természetesen lelkes vízhordók egészítik ki, számítógépes kockafejek, magas IQ-jú csodagyerekek és akcióra mindig kapható forrófejű ügynökök.

Aki szerdánként A szökés éppen aktuális epizódja által keltett feszültséget kívánja levezetni, annak ideális szórakozás lehet a Gyilkos elmék komótos nyomozása 42 percben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!