Napi Online

Összeomlottak az online fogadóirodák

Alaposan felfordult a világ a szerencsejáték-társaságok piacán, miután az amerikai hatóságok egy repülőtéri átszállásnál hétfőn letartóztatták a BETonSPORTS (BoS) vezérigazgatóját.

Az FBI beszüntette a társaság amerikai működését, a Concorde Call szerint a vádak tiltott szerencsejáték-szervezéssel kapcsolatosak. Bár az internetes fogadás nem minősül illegálisnak az Egyesült Államokban, az igazságügyi minisztérium már elég régóta nemtetszésének ad hangot a cégek tevékenységével kapcsolatban. Egészen hétfőig úgy tűnt, hogy ezek a jellemzően Antiguán és Costa Ricában bejegyzett társaságok szabadon működhetnek az USA-ban, most azonban jelentős változásokra lehet számítani az állami szervek részéről.

Az eset kihúzta a szőnyeget a szerencsejáték-szektor alól, az árfolyamok valósággal összeomlottak a hét első két napján. A meginduló polgári eljárás a BoS mellett közvetlenül nem érint nagyobb internetes szerencsejátékkal foglalkozó tőzsdei céget, azonban az a tény, hogy a tengerentúli hatóságok komoly lépésekkel próbálják meg szabályozni - visszafogni - az online szerencsejátékot, tömeges eladásra késztette a befektetőket.

A brit fogadóirodák részvényeiből több mint egymilliárd dollárnyi tőke távozott, kétszer annyi, mint a hétfői napon. A pánikhangulatot jelzi, hogy miután a BoS a részvények kereskedésének felfüggesztését kérte, a szektor átlagosan megközelítőleg 20 százalékkal értékelődött le - a Sportingbet árfolyama egy nap alatt harmadával zuhant. Mindemellett több brit vállalatvezető azt nyilatkozta, hogy ezután kétszer is meggondolja, hogy mikor utazik a tengerentúlra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Focew #3
    Itt az a nem mindegy, hogy hol adózik a cég a szerencsejátékok után. Mivel nem amerikai cégről van szó, ez nem tetszik a hatóságoknak...
  • TommoT #2
    "...a vádak tiltott szerencsejáték-szervezéssel kapcsolatosak. Bár az internetes fogadás nem minősül illegálisnak az Egyesült Államokban..."
    Akkor most milyen indokkal kapcsolták le? Tiltott online szerencsejátékkal, mert legális? Ilyen erővel letartóztatok egy péket, mert kenyeret árul. Igaz, minden engedélye megvan és nem ütközik törvénybe, de én nem szeretem azt a péket.
  • artschiatwork #1
    durva...