SG.hu

Megjelent az Office 2007 netes tesztverziója

A Microsoft a mai napon bejelentette, hogy az interneten elérhetővé teszi a Microsoft Office 2007 tesztverzióját.

A múlt hónapban nyilvánosságra hozott Microsoft Office 2007 második bétaverzióját már több mint 2,5 millió ember használja, amely ezzel minden idők legnépszerűbb Office bétája lett. A kezdeményezés lényege, hogy vásárlás előtt mindenki kipróbálhassa a Microsoft Office 2007-et, megtapasztalva annak előnyeit, mégpedig az internet-böngészőn keresztül, a béta 2 változat letöltése és telepítése nélkül.

"Nagyon sok tulajdonságot építettünk az új Office-ba, amelyek azelőtt nem voltak egyetlen szoftverre sem jellemzőek, például az új felhasználói felületet, és egy sor olyan új funkció, amelyek segítenek a felhasználói élmény javításában. Emellett megemlítendő, hogy még soha ennyien nem használtak világszerte egyetlen béta verziót sem" - nyilatkozta Chris Capossela, az Infomunkás üzletág alelnöke. “A nagy érdeklődés pozitív visszajelzés számunkra, hogy azt nyújtjuk ügyfeleinknek, amire valóban szükségük van, az online próbaváltozat pedig mindenki számára lehetővé teszi, hogy megtapasztalja, mennyivel könnyebben és gyorsabban dolgozhat majd az új szoftverrel."

Az online próbaverzión keresztül a felhasználók közvetlenül megismerkedhetnek a termékkel, és megtapasztalhatják, hogy az új változat segítségével mennyivel könnyebben kezelhetik a dokumentumaikat, szervezhetik meg munkájukat, és dolgozhatnak együtt munkatársaikkal. Bárki percek alatt kipróbálhatja az ismert Office alkalmazások új tulajdonságait, készíthet például prezentációt mintaadatok felhasználásával, küldhet e-mailt, és feltölthet anyagokat a Microsoft Office SharePoint oldalakra, hogy megtapasztalja a valós idejű együttműködés előnyeit.

A rendszer nem csak Microsoft Office felhasználói alkalmazásokkal van felszerelve, hanem adatokkal előre feltöltött szervertermékekkel is, amelyeket kipróbálva mindenki megismerkedhet az Office új szerver-tulajdonságaival is. Ez az első alkalom, hogy bárki online tesztelhet egy Microsoft Office rendszert annak kiadása előtt. Az oldalon 18 termék-specifikus használati utasítás is található, amelyek lépésről lépésre bemutatják a legtöbb Office felhasználói terméket és szervert, köztük a SharePoint Server 2007-et és a Project Server 2007-et.

A legszembetűnőbb új tulajdonság bizonyára az új kezelőfelület lesz, amelynek fejlesztését széles körű felhasználói közvélemény-kutatás előzte meg, hogy mindenki könnyebben találja meg és használja a munkát meggyorsító alkalmazásokat. Az új grafikus motornak, a jobb vizualizációs képességeknek és a fejlettebb feladatkezelőnek köszönhetően a felhasználók professzionálisabb tartalmakat készíthetnek, amelyek mutatósabbak, egyszerűbben megtalálhatóak és feldolgozhatóak. A hozzájuk szükséges információk, és készítőik pedig könnyebben rangsorolhatják teendőiket, és oszthatják be idejüket.

A mai naptól mindenki kipróbálhatja a Microsoft Office 2007 angol nyelvű online tesztverzióját. A hét második felében a tesztverzió francia, német, japán és svéd nyelven is elérhető lesz.

Az internetes tesztváltozat linkje

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pemga #2
    Jahh, a thinkfree full Java, működik Linux alól, Operával, Firefox-al is (igazából bármivel, csak tudja használni a jávát :P). Ez az online ms office meg helyből el sem indul, mert nem tetszik neki semmi.
  • pemga #1
    Érdemes megnézni a ThinkFree-t. Szerintem eléggé kompatibilis az office cuccokkal (függvényszinten is), néztem jópár online office-t, ez tűnt a legfejlettebbnek és szerintem tényleg alkalmas kiváltásra (biztos van amit nem tud, bár keresni kell :)). 1G tárolóhelyet adnak hozzá és teljesen ingyenes.