Berta Sándor

Az MP3-lejátszókat is kitiltanák a bajor iskolákból

A szövetségi tartomány vezetői a mobiltelefonok és más mobil készülékek után a különböző hordozható lejátszókat is kitiltanák az oktatási intézményekből.

A tervek szerint az új rendeletnek áldozatul esnének az MP3-lejátszók, a discmanek és a walkmanek is. Az elképzelést azonban közel sem támogatja mindenki. "A tervezet teljesen abszurd. Egy MP3-lejátszó hossza öt, szélessége két centiméter. Hogyan szűrjük ki őket, használjunk fémdetektorokat? S a műanyagból készült készülékeket miként derítsük fel?" - kérdezte Josef Kraus, a Német Tanárok Szövetségének az elnöke.

Az ötlet egyébként Siegfried Schneider bajor kulturális miniszter agyából pattant ki és azonnal heves kritikákat váltott ki a tartományban. Számos szakértő pedagógiai szempontból értelmetlennek, nem realisztikusnak és abnormálisnak nevezte az elképzelést. Schneider saját pártjának (SPD) oktatási szakértője is bírálta a tervet, mondván, a miniszter elvesztette a józan ítélőképességét és átesett a ló túlsó oldalára.

Mint ismeretes, néhány nappal ezelőtt Bajorországban - a Happy Slapping nevű brutális "hobbi" visszaszorításának érdekében - betiltották a mobiltelefonok és más mobil készülékek használatát a bajor iskolákban. Schneider ezen felbuzdulva szeretné elérni, hogy akkor tiltsák ki a bajor iskolákból a hordozható zenelejátszókat is, azonban az ellenállást látva kérdéses, hogy sikerül-e elfogadtatnia az ötletet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!