SG.hu

Interneten jelentkezhet felvételire 100 tanuló

[Népszabadság] Interneten jelentkezhet felsőoktatási intézménybe az a száz diák, aki elsőként jelzi ebbéli szándékát az Országos Felsőoktatási Felvételi Irodának - írja a Népszabadság. A lap szerint jelenleg még csak tesztelés alatt álló on-line jelentkezési rendszer várhatóan 2005-től lesz éles.

Mivel a jelenlegi jogszabályok még nem szabályozzák a kérdést, a most jelentkezőkkel külön megállapodást kötnek, melynek keretében egy jelszót kapnak a diákok. Eddig 40-nel kötött megállapodást az OFI. A diákok a jelszó segítségével január 1-jétől az OFI honlapján tölthetik ki a jelentkezési lapot.

Az internetes jelentkezésnek több előnye is van; azonkívűl, hogy a kitöltés helyességére is figyelmeztet a rendszer, megkíméli a diákokat a postai sorban állástól, megspórolhatják az A és B lap árát (100 és 120 forint)-A felvételi eljárás díját (jelentkezésenként háromezer forintot) banki átutalással fizethetik, amelyhez a szükséges számlaszám az OFI-val kötött szerződésben szerepel - írja a Népszabadság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!