SG.hu

Több mint félmillió érvényesített Windows Magyarországon

A Microsoft Eredeti Windows, Valódi Előny program keretében eddig több mint 570 ezren érvényesítették operációs rendszerüket Magyarországon.

A cég 2005 nyarán indította el Eredeti Windows, Valódi Előny programját azért, hogy az eredeti Windowst használóknak többletértéket nyújtson a nem jogtiszta szoftverek használatával szemben. Magyarországon számítások szerint az illegális üzleti szoftverek arányának 44%-ról 34%-ra történő csökkentése 720 millió amerikai dollár bevételt eredményezne a gazdaság számára. A csökkentés több mint 480 millió dollárral növelné az iparág helyi forgalmát, és további 145 millió dollár adóbevételt jelentene. A tíz százalékpontos csökkentés akár 2500 új számítástechnikai munkahelyet teremthetne.

A Microsoft szoftverkalózkodás elleni stratégiája a „három F” elvére épül: 1. Felvilágosítás, vagyis a felhasználók figyelmének felhívása, tájékoztatása és ismereteinek bővítése a jogtiszta szoftverhasználat előnyeivel kapcsolatban, 2. Fejlesztés: A hamisított és kalózszoftverek elterjedésének megakadályozására szolgáló technológiák kifejlesztése, illetve 3. Felszámolás: A hamisított szoftvereket előállító és terjesztő bűnözők felkutatása és bíróság elé állítása a többi szoftverfejlesztővel és a hatóságokkal együttműködve.

A programban eddig több mint 570 ezren érvényesítették operációs rendszerüket Magyarországon, és 28-29% körül van azoknak az aránya, akiknek a validáció valamilyen okból nem sikerült. Ez a szám - az általában Magyarországgal összehasonlított országokhoz képest - viszonylag kedvező. A bukások legfőbb oka még mindig az, hogy a felhasználók különböző nagyobb szervezetektől, cégektől kiszivárgott termékkulcsokkal használják az operációs rendszert.

Sok olyan felhasználó van, akik a számítógépüket jóhiszeműen előtelepített operációs rendszerrel veszik meg, azonban a boltban nem eredeti Windows XP-t telepítenek a PC-re. Az ő számukra biztosítja a Microsoft azt a lehetőséget, hogy egy online formanyomtatvány kitöltésével jelentsék, hol vásárolták a gépet. Amennyiben bebizonyosodik, hogy a kereskedő nem korrektül járt el, a Microsoft a megfelelő hatóságoknak átadhatja az információkat, így azok eljárhatnak a bolttal szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #1
    "a hamisitott termékeket előállito és terjesztő bűnözők felkutatása" - ezaz, börtönbe a koleszból netező tizen-huszonéves bithu seedereket....