SG.hu

HSDPA óriásberuházást jelentett be a T-Mobile

A T-Mobile Németországban, Nagy-Britanniában, és Hollandiában kereskedelmi HSDPA (nagy sebességű letöltés csomag hozzáféréssel) hálózatot indít.

A hannoveri CEBIT 2006-on bejelentett fejlesztés célja a HSDPA kereskedelmi hálózatokba történő bevezetése. A T-Mobile és a Nokia a hannoveri CEBIT látogatói számára biztosítja a HSDPA-t, ezzel egyidejűleg pedig a német HSDPA szolgáltatást is elindítja. A holland és a nagy-britanniai rendszer jövőre indul. A szolgáltatás bevezetése előtt a Nokia és a T-Mobile már sikerrel tesztelt élő HSDPA rendszert.

"Célunk, hogy kiváló minőségű, a mobilitást a DSL-re jellemző adatátviteli sebességgel ötvöző, szélessávú mobil adatszolgáltatásokat biztosíthassunk ügyfeleink számára" mondta Klaus Jürgen Krath, a T-Mobile International RAN Engineering részlegének alelnöke. "A Nokia HSDPA megoldásával vállalati, és egyéni ügyfeleink számára egyaránt olyan gyorsabb szolgáltatásokat kínálhatunk, mint például a nagy állományok, multimédiás fájlok, vagy zene letöltése."

"Nagy örömmel támogatjuk a T-Mobile-t a kereskedelmi HSDPA hálózat kiépítésében" mondta Kari Sundbäck, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. "A Nokia segítségével a szolgáltatók gyorsan, költséghatékonyan, és a lehető legnagyobb hálózati teljesítmény elérése mellett vezethetik be a HSDPÁ-t."

A Nokia kezdeti szakaszban átlagosan 1-2 Mb/s adatsebességet biztosító HSDPA rendszere a WCDMA hálózatok egyszerű szoftverfrissítését jelenti. A HSDPA által támogatott adatsebesség az iparági szabványnak megfelelően a későbbiekben eléri a 14,4 Mb/s-ot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!