MTI

600 millió dollárt fektet memóriagyártásba a Samsung

A világ legnagyobb memórialapka-gyártója, a dél-koreai Samsung 636,9 milliárd vont (614,2 millió dollár) ruház be a flash és a DRAM lapkák gyártásának növelésébe.

Az új futószalagokon a jövő év második felében indul a tömeggyártás, közölték a cégnél hétfőn. A Samsung a jelek szerint további nagy beruházásokkal igyekszik megtartani piaci előnyét a bizonytalan, áreséssel nehezített piacon, remélve, hogy jövőre stabilizálódnak az árak, de a mostani árszínvonal addig is ösztönzi a keresletet. A cég becslése szerint az idén több mint 30 százalékkal csökken a DRAM-lapkák ára, jobban, mint az elmúlt években. A mobiltelefonokban, digitális kamerákban és hordozható zenelejátszókban használatos flash memórialapkáknál 40 százalékos áreséssel számolnak az idén a dél-koreai cégnél.

A vállalat tavaly 17 milliárd dollárért adott el félvezetőlapkákat, ezt 2012-re legalább 61 milliárd dollárra akarja emelni. Alapot ad erre a cégnek az a várakozása, hogy a kínai információs technológiai ágazat ezentúl évente 11 százalékkal bővül. 2010-ben már 5,5 milliárdos lapkaértékesítést tervez a dél-koreai vállalat Kínában, háromszor annyit, mint jelenleg. A lapkapiac áresését a Samsung is megszenvedi, de a jelek szerint kevésbé, mint számos versenytársa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!