Gyurkity Péter

Intel: DDR3 és megújult logó

A memóriagyártó bejelentette, hogy leszállította partnerének az első DDR3 modulokat, míg a chipóriás eközben új "Intel Inside" logón és márkanéven dolgozik meglévő és következő processzorai számára.

Az Elpida bejelentette, hogy átadta tesztelésre első DDR3 moduljait neves partnerének. Ezek 512 és 1024 MB-os példányok, amelyek 1066 MHz-es órajelen dolgoznak, és először szerverekben találhatnak otthonra. "Az új DDR3 platform közel kétszeresét nyújtja teljesítményben elődjénél, és jó ütemben halad a sikeres bemutatkozás felé" - jelentette ki Jun Kitano, az Elpida Memory marketingigazgatója.

Amint arról mi is beszámoltunk, a memóriagyártó augusztus végén készült el az első példányokkal. Akkor a vállalat részéről úgy nyilatkoztak, hogy a végső cél az 1333 MHz-es frekvencia elérése, amire a kezdeti (1066 MHz-es) órajel megfelelő alapot biztosít. A frekvencia növelésével egy időben sikerült még lejjebb szorítani az igényelt feszültséget 1,8-ról egészen 1,5 voltra, az úgynevezett dual-gate technológia révén pedig kiküszöbölni a szivárgást. A vadonatúj chipek már 90 nanométeres csíkszélességen készülnek, az Elpida ezzel felsorakozott vetélytársai, a Samsung és az Infineon mellé.


Az Intel eközben arculatváltáson dolgozik, amely az 1991 óta létező "Intel Inside" logó módosítását jelenti. Ez ugyanis végrehajtotta feladatát, minden eddiginél jobban ismertté és elismertté tette a vállalat nevét, biztosítva az előkelő pozíció fenntartását. A megújult dizájn már nem pusztán azt hivatott jelezni, hogy Intel termékkel van dolgunk, hanem azt is pontosan jelöli, hogy mely típussal. Ennek megfelelően kidolgozzák a Pentium Inside, Celeron Inside, Xeon Inside és Itanium Inside logót, sőt, a két asztali chip minden egyes változata megkapja saját megkülönböztető jelzését.

A mobil platformoknál ugyanígy járnak el, lesz tehát Pentium M, Celeron M Inside, és a Centrino is megkapja a maga három logóját. Az eddig csak Yonah kódnéven jelzett processzor ezzel egy időben új nevet kap, pontosabban kettőt (Core Solo és Core Duo) amely az egy-, illetve kétmagos felépítést jelzi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • onimusha #8
    jah jól néz, meg ideje volt logót váltani, de azért maradok az AMD-nél
  • Punker #7
    ők választottak más nevet nem? :)
  • dez #6
    Érdekes ez a Core core név. Remélhetőleg nem tiltják meg az AMD-nek, és a többi procigyártónak, hogy singe-core, dual-core, stb. meghatározassal illessék a saját termékeiket. :)
  • dez #5
    "lejjebb szorítani a fogyasztást, 1,8-ról egészen 1,5 voltra"

    Úgy tűnik, hiába beszélünk mi itt, hogy a volt nem a fogyasztás mértékegysége (ha már külön mondani kell). Az, hogy megy alacsonyabb feszültségen, közvetve okozza, hogy kevesebbet fogyaszt.
  • Hedgehunter #4
    Meg jo hogy nem valtottam ddr2-re....
  • Totinkhamon #3
    Nálam is AMD inside. Az Intelnek nem logót kellene váltania hanem technológián kellene dolgozni, hogy ne rohadt sokat zabáló kályha procikat csináljanak. Régen pont ezért fikázta az intel (joggal)az amd-t a T-bird korszakban.
  • Invader #2
    Nekem tetszik, persze leszarom, mert nálam AMD inszájd :)
  • FTeR #1
    ej, ha ezt előbb meglépik, akkor SJ nem tudta volna eljátszani azt a bizonyos poént a TRUe-val :)

    btw, sztem így nagyon gáz.