Napi Online

Bill Gates a legbefolyásosabb milliárdos

Bill Gates, a Microsoft Corp. 51 milliárd dolláros vagyonnal rendelkező elnöke a világ legbefolyásosabb milliárdosa, őt Steve Jobs, az Apple Computer Inc. "mindössze" 3 milliárd dollárt birtokló vezérigazgatója követi, majd a 10 milliárd dollár felett diszponáló Pierre Omidyar eBay-alapító következik - derül ki a Financial Times (FT) által közzétett összeállításból.

A brit pénzügyi napilap nemcsak a vagyon nagyságát vette figyelembe speciális számvetésének elkészítésekor, hanem az emberek mindennapi életére, munkájára, illetve gondolkodásmódjára gyakorolt hatásokat is. Így lehetséges, hogy a világ második legvagyonosabb embere, Warren Buffett pénzügyi befektető csupán a 12. helyet szerezte meg ezen a listán, a Wal-Martot tulajdonló Walton családból pedig senki sem fért fel rá. A 25 legbefolyásosabb milliárdos összvagyona meghaladja a 320 milliárd dollárt.

Már tavaly is a szoftverkirály Gates állt a lista élén, az FT szerint nem is elsősorban vagyonának nagysága, hanem karitatív tevékenysége miatt. Az idén ezüstérmes Jobs tavaly még csak a hatodik volt, előretörését mindenekelőtt az iPod digitális zenelejátszó világraszóló sikere magyarázza.

Az FT szakértői által összeállított listán az idén a tavalyinál jóval több az európai, kevesebb a politikus, és nem szerepel rajta egyetlen női vállalkozó, illetve közéleti személyiség sem. Az első politikában is érintett szereplő a 6. helyezett Michael Bloomberg, aki egyben New York polgármestere, a legbefolyásosabb európai pedig a 7. helyre sorolt Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök. A magyar származású Soros György a lista 8. helyét kapta meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • droland #4
    Kisbob szerint jobb ha ilyen osama szintű embereknek vannak milliárdjai, mint mondjuk egy szoftvercég elnökének.

    Érdekes hozzáállás!

    UI: szerencse, hogy a jelenlegi legtöbb milliárdos közül csak elvétve van esetleg mondjuk katonai parancsnok. Tisztelt kisbob én ebben az esetben mondanám, hogy sajnos nagy baj... nem gondoltál bele nagyon mélyen!
  • vg #3
  • Drawain #2
    Mi bajod származik belőle? Mondjuk persze én is jobban örülnék, ha én lennék ez a milliárdos :)
  • Kis-Bob #1
    "Bill Gates a legbefolyásosabb milliárdos" Hát ez sajnos nagy baj.