Ötvös Tibor

Ez „Egy jó év” lesz Finney számára

A Fox 2000 stúdió egy film erejéig szerződtette a legutóbb Tim Burton „Nagy hal” című filmjében szereplő, ötszörös Oscar-jelölt, 69 éves Albert Finney-t.

A nagy öreg Russel Crowe partnere lesz Ridley Scott legújabb filmjében, mely az „Egy jó év” munkacímen fut. A film Peter Mayle novellájából készül. A történet középpontjában a Crowe alakította Max Skinner áll. Az úriember foglalkozását tekintve bankár Londonban, akinek egy nap elege lesz a mindennapi hajtásból. Épp „kapóra” jön neki, hogy örököl Franciaország déli részén egy szőlőskertet. Ám ezt bácsikája, a Finney alakította Henry Skinner nem nézi jó szemmel, hiszen eddig a kert az ő tulajdonában állt.



Finney-nek feltűnik még a filmben rég elveszettnek hitt húga. Ez a szerep azonban még nem talált megformálóra. A forgatókönyvet a „Szerelem a végzeten” című John Cusack-Kate Beckinsale nevével fémjelzett romantikus film szerzője, Marc Klein jegyzi. A forgatást szeptemberben kezdik meg Párizsban.

Ridley Scott-ra mostanában nem sokat mosolygott a szerencse. Legutóbbi két filmje, a 2003-as „Trükkös fiúk” és az idei „Mennyei királyság” egyaránt hatalmasat bukott. Mindenesetre bátor dolog, hogy ezek ellenére is mer új stílusba vágni, hiszen az eddigi hírek szerint az „Egy jó év” dráma lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!