MTI

Havi 100 millió dollár a Sony vesztesége

A Sony elektronikai konszern elnök-helyettese közölte, hogy a társaság a mostani pénzügyi évben minden hónapban 10 milliárd jenes - közel 100 millió dolláros - üzemi veszteséget fog felhalmozni a televíziós üzletág gondjai miatt.

Ennek - mint Takao Yuhara közölte - az lesz a következménye, hogy a konszern elektronikai részlege a jövő év márciusában záruló pénzügyi évben minden idők legnagyobb üzemi veszteségét halmozza fel. A japán vállalat csütörtökön jelentette, hogy már a második egymást követő negyedévben volt veszteséges, és éves eredményprognózisát 90 százalékkal csökkentette.

A Sony a márciusban kinevezett új vezetővel, Howard Stringerrel az élen átalakítást hajt végre, ennek terhei, valamint a visszaeső televízió eladások és a nyomott árak együttesen vezettek a veszteséghez. Az adózás utáni veszteség az első üzleti negyedévben 8,9 milliárd jent ( 1 dollár = 110,6 jen) tett ki, szemben a múlt év azonos időszakában realizált 23,3 milliárd jenes profittal. A Sony a jövő év március végén záruló pénzügyi év egészére 10 milliárd jenes adózott eredményt tervez, az áprilisi prognózisában szereplő 80 milliárd jenes eredménnyel szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Garrett27 #2
    látom a sonynál is sok volt a seg*nyalás az új szolgálati kocsikért+mobilokért+notebookokért+drága szolgálati utakért+különféle meg nem nevezett pluszpénzekért + stb., és kevés idő maradt arra, hogy az üzlettel foglalkozzanak...
  • myke #1
    szívás