SG.hu

Két új chipsetet mutatott be az Intel

Az Intel ma két új platformot mutatott be az otthoni és irodai számítógépek számára.

A gyártó szerint a mai felhasználók számítógép-használat közben szeretnék egyre inkább élvezni a digitális tartalmakat, köztük zenéket, videókat, fényképeket - és mindezen feladatokat lehetőleg egyidejűleg; például egyszerre szeretnének játszani, és egy TV-show-t rögzíteni a háttérben. Ezért az új platformokat úgy tervezték, hogy lehetővé tegyék a felhasználók számára a digitális tartalmak egyidejű kezelését.

Az új kategóriájú irodai számítógépek számára a vállalat bemutatta az Intel professzionális üzleti platformot (Intel Professional Business Platform), amely összehangolja vállalati biztonsági, menedzselési és együttműködési technológiáit. A továbbfejlesztett képességek közé tartozik az Active Management technológia (AMT) bevezetése, amely támogatja az informatikai vezetők munkáját azáltal, hogy képesek figyelemmel kísérni a biztonsági útvonalakat, diagnosztizálni a problémákat minden olyan hálózati PC-n, amely támogatja a technológiát, akkor is, hogy a gépeket kikapcsolták, vagy nem működik a merevlemez, illetve az operációs rendszer.

Az Intel professzionális üzleti platformja a 945G Express lapkakészletre, az opcionális PRO/1000 PM hálózati adapterre és a nemrégiben bemutatott Pentium 4 Hyper-Threading technológiát támogató 600-as processzorra épül. Több rendszergyártó emellett kínál majd kétmagos processzorra épülő PC-ket az üzleti felhasználók számára.


"Az Intel új otthoni és irodai platformjai egy új korszak kezdetét jelentik a személyi számítástechnika terén, hiszen az emberek egyre gyakrabban használják számítógépeiket munkájuk során, kommunikációhoz, szórakozáshoz és játékhoz." - nyilatkozta Robert Crooke, az Intel Digital Enterprise csoportjának, Business Client részlegének alelnöke és vezetője. "Az új platformokat speciális piaci szegmensekhez szabtuk; több üzleti- és felhasználóbarát képességgel bírnak."

A High Definition Audio rendszer támogatja a 7.1-es térhatású hangot, illetve azt a képességet, hogy többszörös audio-folyamot továbbítsanak több helyiségbe, illetve több eszközre, egyidejűleg. Az új Graphics Media Accelerator (GMA) 950 támogatja a több széles képernyős monitoron történő megjelenítést, és a legújabb HDTV-formátumokat is, mint például az 1080i. A GMA 950 lehetővé teszi az opcionális Media Expansion Card használatát, így a televíziós műsorokat már az otthoni számítógépen is élvezhetjük olyan képességekel, mint a kép a képben technológia, vagy a videófelvevő - az élő televíziós adások felvételéhez.

Az opcionális Matrix Storage technológia támogatást nyújt az új RAID 5 és 10 szintekhez, a korábbi RAID 0 és 1-hez képest, amely javítja a tárolási teljesítményt, és segít a helyettesíthetetlen fájlok és digitális tartalmak védelmében, azáltal, hogy a fájlokat több merevlemezen tárolja.


Az Intel professzionális üzleti platformja (Professional Business Platform) része a vállalat két évvel ezelőtt bemutatott programjának, a Stable Image Platform programnak (SIPP). Ez a program segít lecsökkenteni az általuk kezelendő és validálandó PC-konfigurációk számát, és így előreláthatólag jelentősen csökkenhet a költség és komplexitás, amit az asztali rendszerek karbantartása jelent; illetve kevesebbé válhat az új alkalmazások és biztonsági útvonalak telepítésének aránya.

"A Microsoft és az Intel szorosan együttműködik azért, hogy teljesen új élményt biztosíthassunk az üzleti célú számítástechnikához." - mondta Will Poole, a Microsoft Corporation, Windows-ért felelős alelnöke. "A Windows XP, az Intel Professional Business platformmal optimális teljesítményt és termelékenységet tesz lehetővé a mai üzleti környezetek számára. Továbbra is együttműködünk azért, hogy javítsuk a biztonságot, megbízhatóságot és együttműködési képességeket a Windows-on belül."

Mindkét új platform (az otthonok és irodák számára) olyan további képességekkel is bír, mint a kétcsatornás, 667 MHz-es DDR2 memória, a potenciálisan gyorsabb számítástechnikai teljesítmény, a SpeedStep technológia (amely által halkabb és energiakímélőbb rendszerek biztosíthatók), az Execute Disable Bit biztonsági képesség (amely által csökkenhet az egyes új operációs rendszerekben való működés puffer-túlcsordulások hatásai), illetve az Extended Memory 64 technológia (amely segítségével nő a memória-címezhetőség azon szoftverekben, melyek igénylik ezt).

Az Intel új platformjaira épülő rendszereket és alaplapokat ma kezdik szállítani, és a legtöbb rendszergyártónál és viszonteladónál nemsokára elérhetővé válik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!