SG.hu

11 ezer magyar ellenőrizte a Windows jogtisztaságát

Magyarországon február óta 11 ezer felhasználó tesztelte Windows szoftverének eredetiségét.

A Microsoft 2005 februárjában 25 országra, köztük Magyarországra is kiterjesztette a Windows Genuine Advantage (WGA) - magyar nevén "Eredeti Windows - Valódi Előny" - programot, melynek célja az illegális szoftverhasználat visszaszorítása. A program keretében ellenőrzik a szoftverek eredetiségét, és csak a tesztelésen túljutott jogtiszta Windows-t használók számára nyújt a Microsoft ingyenes hozzáférést különböző programokhoz.

Az angol nyelvterületen elsőként elindított Központot 5 hónap alatt 5 millió felhasználó kereste meg, Magyarországon pedig eddig több mint 30 ezer felhasználó látogatott el a Letöltő Központon keresztül a tájékoztató honlapra, közülük 11 ezren vették igénybe a program által biztosított eredetiség-vizsgálatot. A jogtiszta Windows-t használók által leginkább kedvelt, ingyenesen letölthető alkalmazások az eddigi tapasztalatok alapján a Windows Media Player 10 és a Photo Story 3 voltak.

2005. második felétől a kezdeményezés egy újabb fázisához érkezik. Ennek keretében a programban való részvétel kötelezővé válik azoknak, akik a Microsoft Letöltő Központ szolgáltatásait igénybe kívánják venni. A Windows Update webhelyek biztonsági frissítései továbbra is mindenki számára elérhetőek maradnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • LiDoCaiN #2
    de mi alapján ellenőrzik hogy jogtiszta-e?
  • AtisH #1
    Most asztán jól ki****nak a néppel. Szerintem minden win-t jogtalanul használó emberke közelében van valaki, akinek legális op.rendszere van. Esetleg ott van a munkahely is. Ott majd letöltik...