CW Számítástechnika

Új szolgáltatásokkal erősít a Skype

Különösebb hírverés nélkül letölthetővé vált az igen népszerű internettelefon-szoftver, a Skype legújabb, egyelőre béta változatban elérhető 1.2-es verziója.

Az új szoftverváltozat a múlt héten vált elérhetővé és két új szolgáltatást tett elérhetővé a felhasználók számára. Az egyelőre béta változatban elérhető SkypeIn segítségével a szoftvert futtató felhasználók egy saját telefonszámot vásárolhatnak, melyet bármilyen hagyományos telefonról fel lehet hívni. A számítógép azonban ritkán van állandóan bekapcsolva, ilyenkor segíthet a Skype Voicemail: amikor nem vagyunk elérhetők - akár egy másik hívás miatt - hangos üzenetet hagyhatnak a számunkra a Skype rendszerében, melyet később akár e-mailben is letölthetünk.

A két új szolgáltatást negyedéves és éves díj ellenében lehet igénybe venni. A Voicemail szolgáltatás egy évre 15 euróba kerül, míg egy negyedévre 5 eurót kell fizetni érte. A SkypeIn hasonló időszakokra vásárolható meg: az éves 30 eurós és negyedéves 10 eurós díjban a Voicemail szolgáltatás is benne foglaltatik. A bétaváltozatban elérhető SkypeIn szolgáltatást egyelőre csak Franciaországban, Hongkongban és az Egyesült Államokban lehet igényelni, ezekben az országokban a Skype 10-10 ezer telefonszámot vásárolt meg erre a célra. A vállalat honlapja szerint a Nagy-Britanniára kiosztható SkypeIn telefonszámok már el is fogytak.

A SkypeIn felhasználói jelenleg saját maguk határozhatják meg, hogy az adott országban mely körzetben kívánják számukat létrehozni, ennek megfelelően a hívó fél mentesülhet bizonyos távolsági telefondíjak megfizetése alól. Az azonos körzetbe tartozó SkypeIn-számok hívása pedig teljesen ingyenes. Az új szolgáltatásokat biztosító alkalmazás egyelőre csak Windows platformra elérhető, a linuxos és maces változatok megjelenése később várható, még jelenleg is fejlesztik ezeket a szoftvereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!