SG.hu

Bill Gates az integrált kommunikációról

Egy nemzetközi webkonferencián Bill Gates felvázolta, hogy milyennek képzeli az integrált kommunikáció jövőjét.

Gates előadása keretében bemutatta a Microsoft Office Rendszer valós idejű kommunikációs megoldásainak új verzióit. Az Office Live Collaboration Platrom részletes bemutatására a mai napon került sor, a Microsoft CeBIT-en megtartott sajtótájékoztatóján. Az integrált kommunikáció célja, hogy az infómunkások könnyen és hatékonyan, valós időben kommunikálhassanak munkatársaikkal, ügyfeleikkel és partnereikkel. A vállalat többféle technológia alkalmazása révén igyekszik megvalósítani az integrált kommunikációt: minden termékébe beépíti a jelenlét-észlelési funkciót, úgy integrálja egymással a különböző kommunikációs csatornákat (az e-mailt, a telefont, az azonnali üzenetet, az SMS-t, a videokonferenciát és a webkonferenciát), hogy problémamentesen lehessen váltani a különböző csatornák között, továbbá olyan intelligens szoftvert biztosít, amely a felhasználó elérhetőségének és egyéni beállításainak megfelelően képes kezelni a kommunikációt.

"A már meglévő technológiák segítségével is többféleképpen tudunk kapcsolatot teremteni az emberek között, de számtalan lehetőség van még ezen módszerek intelligensebbé és hatékonyabbá tételére" - mondta Gates. "A most bemutatott új megoldások révén még jobban kihasználhatjuk a szoftverek előnyeit; leegyszerűsíthetjük a kommunikációt, szélesebb körben elérhetővé tesszük a jelenlét-észlelést, egységesebb kezelőfelületet és biztonságosabb, megbízhatóbb környezetet alakítunk ki."


A vállalat közleménye szerint a rendszer előnye, hogy a dolgozók ellenőrizhetik az egyes személyek elérhetőségét, mielőtt kommunikációt kezdeményeznének velük. A valós idejű kommunikáció különböző csatornáinak (e-mail, telefon, azonnali üzenetek, SMS, videokonferencia és webkonferencia) egyesítése révén az infómunkások mindig az adott helyzetben optimális kommunikációs módot választhatják, problémamentesen válthatnak a különböző csatornák között, de akár egyszerre is használhatják őket. Ennek következtében az információ mindig a megfelelő formában továbbítható, illetve kezelhető a küldő és a fogadó szempontjából egyaránt.


A cég szerint a kommunikációs eszközökkel integrált szoftverek automatikusan kezelni tudják a kommunikációs funkciókat, ismervén a felhasználók beállításait, fizikai helyét, szervezeti viszonyát és közös témáit. A szoftveres intelligencia segítségével a felhasználók saját környezetüktől és a hívó féltől függően szabályozni tudják, hogy hogyan irányítsa hozzájuk a rendszer a bejövő üzeneteket.

Gates kiemelte: a Microsoft fontosnak tarja, hogy minden szervezet számára kielégítő, testre szabható megoldás kínáljon. A rugalmas megközelítés, mely az ügyfélprogramok, a bővíthető kiszolgálók és a szolgáltatások megfelelő kombinációja révén alakítható ki, lehetővé teszi, hogy mérettől és helyzettől függetlenül bármely szervezet élvezhesse az integrált kommunikáció előnyeit.


Az Office Rendszer új valós idejű együttműködési termékei:
  • Office Communicator 2005 (korábbi kódnevén "Istanbul") - új integrált kommunikációs alkalmazás, az Office Live Communications Server 2005 legújabb ügyfélprogramja. Jelenlét-észlelési funkciókat nyújt, egyetlen alkalmazásban kombinálja a valós idejű kommunikációs csatornákat, emellett módot ad a PC és a telefon integrálására is
  • Office Live Communications Server 2005 Service Pack 1 - a cég valós idejű kommunikációs platformjának frissítése. A szervizcsomag tartalmazza az Office Communicator 2005 támogatását, állítólag jobb védelmet nyújt a "spim" (kéretlen azonnali üzenetek - spam over IM) ellen, és a követelményeknek megfelelő kapcsolatteremtési lehetőségeket biztosít a Live Communications Server-t használó vállalat, és az MSN, az AOL és a Yahoo! nyilvános azonnali üzenet-hálózata között. A Live Communications Server vállalati szintű azonnali üzenet-kezelő és jelenlét-észlelési szolgáltatást nyújt.
  • Office Live Meeting 2005 - a társaság webkonferencia-szolgáltatásának továbbfejlesztése, amelynek segítségével a felhasználók online értekezleteket tarthatnak, és folyamatos együttműködést valósíthatnak meg anélkül, hogy egyszerre ugyanazon a helyen kellene lenniük. A legfontosabb fejlesztések közé tartozik az integrált konferenciahívás-vezérlő, amely az összes vezető audiokonferencia-szolgáltató számára biztosítja a Live Meeting összeköttetés Office alkalmazásokból való indítását, valamint a hét újabb nyelvi verzió elérhetőségét.


    Jeff Raikes alelnök Mark Burnett tévéproducer társaságában Live Meeting használata közben

    "Érdekes látni, ahogyan a Microsoft elképzelései az integrált kommunikációról az ügyfelek által használható valós alkalmazásokká válnak" - nyilatkozta Anoop Gupta, a Microsoft valós idejű kommunikációs csoportjának vezető alelnöke. "Az integrált kommunikáció előnyei számos területen megmutatkoznak: az infómunkások kommunikációs lehetőségeinek bővülésétől kezdve, az informatikai rendszer leegyszerűsítésén és költségeinek csökkentésén keresztül, egészen a szabvány szerint bővíthető fejlesztői platformig és eszközökig. Ezen előnyök pedig a szervezet minden szintjére kiterjednek."

    "Hitünk szerint a hatékony együttműködés elengedhetetlen a vállalatok üzleti céljainak valóra váltásához. Azzal, hogy a kommunikációs csatornákat egyetlen, platformban egyesítjük, hatékonyabb kommunikációra adunk módot, megteremtjük a vállalatok számára a földrajzi távolságoktól független együttműködés lehetőségét, és leegyszerűsítjük a közös munka feltételeit, hogy ezáltal is könnyebben érhessék el céljaikat" - nyilatkozta Jeff Raikes, a Microsoft infomunkás csoportjának alelnöke.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • pemga #2
      Ez mind szép és jó, csak éppen mitől integrált? Én azt vártam volna el, hogy végre valahára a mindenféle doksikkal dolgozó emberek párhuzamosan tudjanak dolgozni, nem exclusive lock várakozósor nélkül, meg egyéb marhaságok.

      Mert ez így most annyi, hogy az MSN-nek adtak egy hangzatos nevet, meg a jó munkásemberek lokális szerveren is csatlakozhatnak egymáshoz. Húú...
    • atlagember #1
      Marhaság.