SG.hu

Megjelent az 1848 demója

Megjelent az magyar történelmi stratégiai játék, az 1848 béta verziójának demója. A játék az 1848-as sSzabadságharc hadi eseményeit dolgozza fel.

A játék a korabeli Magyarország térképén játszódik, a játékos ezen irányíthatja a hadseregeket. A hatalmas (4000x2600 pixel), korabeli térképek alapján készült terepet több mint 2000, különböző domborzatú hatszögre osztották fel. A játékban 3 nemzet színeiben 14-féle egység van. A nyílt csata mellett lehetőség van az erődök ostromára és bevételére is, melyek három féle méretben vannak (Buda, Eszék, Komárom, stb.). A játék a számítógép ellen játszható (a magyar vagy az osztrák-orosz féllel), vagy két játékos játszhatja egymás ellen az interneten illetve helyi hálózaton. A fejlesztőcsapat közlése szerint a hardverkövetelmény alacsony lesz, a játék mindössze 500 MHz-es processzort és 256 MB memóriát igényel.

Várhegyi Bulcsú, a Hydrogame tervező-fejlesztőjének levele szerint a végleges verzió megjelenési időpontja 2005 februárja.

Demó letöltése

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Axon #21
    A történetet igazából nem olvasgatnod kellene, hanem tudnod. 1848-os forradalom és szabadságharc általános iskolai anyag, de ha jártál volna közép iskolába, akkor ott éretségizned is kellett volna belőle.
  • Demon Eyes Kyo #17
    igazán kijöhetne már...
  • echo #15
    ja és a történet sem igazán ragadott meg, de lehet ha elolvasom a hosszú szövegeket jobb lett volna a véleményem
  • echo #14
    letöltöttem. kipróbáltam. nem tetszik.
    a grafikával nem is az a gondom hogy nem 3d hanem hogy valahogy úgy egybefolynak az egységek meg a háttér. meg a kezelés is macerás és úgy összeségében
    idegesített a dolog... az ötlet pedig jó volt. talán jobb lett volna egyszerűbben, valami táblás játék szerűséget kihozni belőle, nemtudom...
  • khamwass #13
    szarügy. Bár a HL2 története nekem is ködös :D
    Amúgymeg játékélmény a főlényeg, amit nagyban befolyásol a grafika, de nem döntő.
  • NEOreg3 #12
    én végigjátszottam a hl2-t doom3-at de egy mukkot sem értettem a történetéből, ezeket is csak a grafikáért szereztem be LOL
  • eke #11
    Kipróbálnám. Amúgy meg szerintem a játékélémény a döntő. Hiába van csili-bili grafika ha sztori agyonüti az egészet, nem?
  • DragonRK #10
    Éljen.
  • SoDI--- #9
    "és kell neki 256 MB RAM"

    MIHEZ nem kell???!
  • Tetsuo #8
    Én azért egy Bush-stratégia helyett inkább '48al nyomulok..