SG.hu

Hétfőtől lehet alaplapot vásárolni a Sulinet Expresszben

[Magyarorszag.hu] Hétfőtől már nem lehet digitális fényképezőgépet vásárolni Sulinet Expressz adókedvezménnyel, az alaplapok viszont bekerülnek a termékkörbe. Júniustól változnak a sulinetes vásárlás feltételei is.

A Sulinet Projekttanács január végén döntött arról, hogy a programban megvásárolható termékek közül március 8-tól kikerülnek a digitális fényképezőgépek, a hangszereszközök és a szünetmentes tápegységek, bekerülnek viszont az alaplapok. Erre azért volt szükség, mert a Sulinet Expressznek az oktatási tárca szerint az otthoni pc-állomány növekedését kell szolgálnia, a digitális kamera pedig inkább a szórakoztató-eszközök közé tartozik.

Júniustól változnak az adókedvezmény feltételei is: a személyi jövedelemadót fizetők mindannyian igénybe vehetik a kedvezményt, azonban minden termék árából 30 százalékos önrészt kell vállalniuk, az ár fennmaradó 70 százalékával pedig akkor csökkenthetik összevont adóalapjukat, ha bruttó éves jövedelmük nem haladja meg a 3,4 millió forintot. Azok, akik 3,4 millió és 4 millió forint között keresnek évente, sávosan csökkenthetik az adóalapot, az évi 4 milliónál többet keresők nem vehetik igénybe az adókedvezményt. A változás nem érinti azokat, akik a módosítás hatályba lépése előtt vásároltak, vagy tartós bérleti konstrukciót kötöttek valamilyen Sulinet Expressz-termékre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tocke #5
    Istennn: elég sok videokártyát lehet venni Sulinetben is...

    Rushtamass: nem csak integrált videokártyás konfigok vannak és ha mégis olyat választasz, vehetsz bele +3D-t Sulinetben is (van AGP az alaplapon)

    Monkye_69: itthon mindig ez van... hoznak egy rendeletet, aztán egy csomó idő múlva rájönnek, hogy mégse így kellett volna...
  • Eiki #2
    Adnak...