Spencer

Új Canon digitális fényképezőgépek

A Canon az e héten Las Vegas-ban zajló PMA (Photo Marketing Association) szakkiállítást használta fel arra, hogy bejelentse legújabb digitális fényképezőgépeit, melyek közül az egyik minden korábbinál kiválóbb minőségű videóanyagok rögzítésére képes, egy másik modell pedig a gyártó első 5 megapixeles felbontású kompakt kialakítású kamerájaként debütált.

A PowerShot S1 IS típusjelzésű Canon újdonság többek közt 3,2 megapixeles felbontással és mozgókép felvételi szolgáltatással rendelkezik. Gondolhatjuk magunkban, hogy utóbbi szolgáltatás nem nevezhető nagy újdonságnak, hiszen már 3-4 évvel ezelőtt is kaphatóak voltak olyan fényképezőgépek, melyek egyszerű kamkorder funkciókkal büszkélkedhettek. A PowerShot S1 IS viszont nem akár milyen minőségben rögzíti a mozgókép felvételeket.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyításhoz

A készülék 640 x 480 képpontos felbontás és másodpercenként 30 képkocka sebesség mellett 16 bites, 22 KHz-es hanggal rendelkező videóanyagokat képes készíteni, ami egy 500 dollárba, vagyis mintegy 104 ezer forintba kerülő digitális fényképezőgép esetében igen csak elismerésre méltó. A 32 MB-os CompactFlash memóriakártyával szállított újdonság bejelentésekor elhangzott, hogy segítségével egy 1 GB kapacitású kártyára akár egyórányi mozgókép is rögzíthető, noha az nem derült ki, hogy mindez maximális felbontás mellett értendő-e. A tízszeres optikai zoommal büszkélkedő PowerShot S1 IS négy hagyományos elemmel, illetve négy akkumulátorral 120, illetve 550 fénykép készítésére alkalmas.


Ezzel párhuzamosan új modellekkel bővült a vállalat kompakt méretű digitális fényképezőgépeket felvonultató Elph termékcsaládja. A PowerShot S500 típusjelzésű újdonság a konkurens Canon S50-hez, illetve Canon G5-höz hasonlóan 5 megapixeles felbontású CCD képszenzorral és háromszoros optikai zoommal van felvértezve, ajánlott végfelhasználói ára pedig 500 dollár. A készülék 8,6 x 5,6 x 2,8 centiméteres méretekkel rendelkezik, tömege pedig a működéséhez szükséges két AA elem és CompactFlash kártya nélkül mindössze 184 gramm.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zro #10
    PowerShot S1 IS-t mikortól lehet majd kapni ? Egy ilyet mindenképpen be kell szerezzek. Vajon nagyobb megapixellel is kijön ?
  • bunny #8
    S1 IS: Némá, felvettek egy designert a canonék ? Ez egész jól néz ki ...
  • CSOCSO #2
    ez nem is kell nekem!:) +1pixelert kell a tokomnek... de azert elfogadnam
  • CSOCSO #1
    kurvaistenit:(((((((( most vettem az ixus 400 ast