SG.hu

Szűkül a Sulinet Express termékkínálata és jövedelemhatárt vezetnek be

Az Oktatási Minisztérim februárban átalakítja a Sulinet Expressz programot: a tervek szerint júniustól minden, az szja-törvény hatálya alá tartozó magánszemély élhet az adókedvezménnyel, azonban a vásárlóknak minden termék árából 30 százalékos önrészt kell vállalniuk, az ár fennmaradó 70 százalékával akkor csökkenthetik összevont adóalapjukat, ha bruttó éves jövedelmük nem haladja meg a 3,4 millió forintot.

Azok, akik 3,4 millió és 4 millió forint között keresnek évente, sávosan csökkenthetik az adóalapot, az évi 4 milliónál többet keresők nem vehetik igénybe az adókedvezményt. A változás nem érinti azokat, akik a módosítás hatályba lépése előtt vásároltak vagy tartós bérleti konstrukciót kötöttek valamilyen Sulinet Expressz-termékre.

A Sulinet Projekttanács pénteken arról döntött, hogy a programban megvásárolható termékek közül március 8-tól kikerülnek a digitális fényképezőgépek, a hangszereszközök és a szünetmentes tápegységek, bekerülnek viszont az alaplapok. A digitális fényképezők forgalma 5 milliárd forint volt a Sulinet Expressz első fél évben elért 23 milliárdjából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lacika 79 #14
    Netto. De akkor is.
    Mittu: Mi ez a para az illegális cuccokkal? Szerinted ki fognak menni egyetlen gépet is megnézni, hogy mi van rajta, stb?
    Szerintem ez nem fog megtörténni. Vagy én vagyok túl derűlátó?
  • Mike at home #13
    akkor nem a 100-ak, hanem az 1000-ek pere lenne
  • Mike at home #12
    brutto?
  • Mike at home #11
    vetted volna tavaly
  • mittu #10
    Lesz ebből még nagynagy copás mindenkinek... elsősorban azoknak, akik kész gépet vettek.
    Én az ilyen gépeken nem nagyon tartanék illegál cuccost... ez persze csak az én parám, ami nekem logikusnak tűnik... másnak lehet, h nem, ezért nem is ijeszgetek senkit.
    Üdv
  • Lacika 79 #8
    Júniustól van asszem a 30 % önrész. De eddig nem volt, és most erről volt szó.
    Szegény csóró évi 4 millát kereső emberek most biztos nagyon szomorúak, hogy nem vehetnek sulinetes eszközöket. Ehh. Én meg havi 80 ezerért gürizek.
  • Cat #7
    nem, mert mostantól van 30% önrész
    csak akkor kapod vissz az egészet, ha legalább 90ezerér vásárolsz
  • Lacika 79 #6
    Az rendben van, de ha én teszem azt 54000 pénzért veszek valamit, úgyis visszakapom az egészet. Szal nekem teljesen mindegy, nem?
  • valaé valaé ná #4
    Semmi sincs ingyen.
  • Lacika 79 #3
    Fura egy szerzet vagy. Mert szerinted csak akkor vesz az ember gépet, ha per pillanat valamit akar fényképezni? Én már csak azért is vettem. Ha egyszer "ingyen van", miért ne?