SG.hu

Sulinet Expressz siker, Intelaktív napok

Pénteken és szombaton több, a Sulinet Expressz programban kapható számítógép-konfigurációt próbálhattak ki a diákok a MOM Park mozijának előterében rendezett Intelaktív-napokon. A program keretében eddig 1,35 millirád forint értékben adtak el gépeket, szoftvereket és alkatrészeket.

A diákok pénteken és szombaton huszonöt csúcskategóriás számítógépen próbálhatták ki a legújabb játékokat, kép- és hangszerkesztő szoftvereket a MOM Park mozijának előterében az Intelaktív napokon. Az Intel és a minisztériumok közreműködésével létrejött rendezvényen megismerkedhettek több Sulinet Expressz termékkel is.

Több mint 1,3 milliárdot költöttünk Sulinetes eszközökre

Péntekig már több mint 1,35 milliárd forint értékben keltek el számítógépek, perifériák és szoftverek a Sulinet Expressz programban - jelentette be a rendezvény megnyitóján Magyar Bálint oktatási miniszter. A program ezen a héten 311, míg a múlt héten még csak 218 millió forintos forgalmat produkált. Az oktatási miniszter szerint a forgalom szeptember végén érheti el tetőpontját. Pénteken adják el az ötezredik sulinetes számítógépet, a Sulinet Expressz forgalmának 63 százalékát egyébként a teljes gépkonfigurációk eladása teszi ki - közölte Borbola István. A programot lebonyolító Educatio Kht. ügyvezetője a Magyarország.hu-nak azt is elmondta, hogy eddig egyetlen cég sem sértette meg a szerződés feltételeit, egyetlen céget sem kellett kizárni a sulinetes forgalmazók közül. A helyszíni ellenőrzések már ezen a héten elkezdődtek, a jövő héten pedig még több viszonteladót keresünk fel - tette hozzá Borbola.


Csepeli György, Magyar Bálint, Borbola István és Golubeff Róbert, az Intel regionális igazgatója. A kivetítőn a magyarországi internet-előfizetők száma látszik

Háromszor annyi számítógép az otthonokban

A program célja az volt, hogy számítógéphez juttassa a tanárokat és diákokat, hogy fellendítse a hazai számítógép- és alkatrészeladásokat, illetve hogy fehérítse a hardverkereskelemre különösen jellemző szürkegazdaságot. Magyar Bálint a Sulinet Expressz programot az adócsökkentés egyik formájának nevezte. A programhoz a közeljövőben néhány újabb forgalmazó is csatlakozhat, a miniszter azt reméli, hogy néhány éven belül megháromszorozódhat az otthoni számítógépek száma.

A miniszter gépvásárlásra buzdítja a pedagógusokat

- A kormány minden feltételt megteremtett ahhoz, hogy a pedagógusok szinte ingyen számítógéphez jussanak, szeretnénk és el is várjuk, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel. A Sulinet Expressz programnak ugyanis meg kell teremtenie a közoktatás igazi szemléletváltásához szükséges szellemi és fizikai infrastruktúrát, szeretnénk, ha a tanárok felkészülten várnák a digitális tananyagok bevezetését - mondta el Magyar Bálint. Az IHM és az OM anyagilag is támogatja majd azokat a tanárokat, akik a program keretén belül továbbképzésre jelentkeznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!