Spencer

Meowlingual, a high-tech macska tolmács

Az emberek és macskák közötti kapcsolat minden korábbinál közvetlenebb lehet, ugyanis a kutyák hangulatát és érzelmeit a gazdik számára tolmácsoló különleges eszközt követően hamarosan megjelenik a piacon egy a macskák belső világát az emberek elé táró speciális szerkezet. Mondanom sem kell, hogy az őrült, vagy legalábbis meglehetősen furcsa eszközt egy japán cég, név szerint a Takara fejleszti.

A Meowlingual névre keresztelt berendezés fejlesztési munkálatai még javában folynak, így egyelőre elég kevés konkrét információt lehet tudni róla. A Takara munkatársai elmondták, hogy a Meowlingual számos hasonló vonással fog rendelkezni, mint a közelmúltban megjelent kutyás verzió, vagyis a Bowlingual, így például képes lesz arra, hogy integrált folyadékkristályos kijelzőjén több száz különböző macska mondatot, vagy éppen érzést jelenítsen meg. Lényeges különbség viszont, hogy a Meowlingual a Bowlingualtól eltérően nem több, hanem egyetlen darabból fog állni, ily módon használata sokkalta kényelmesebb lesz.

A macska tulajdonosoknak nem lesz más dolguk, mint odatartani a Meowlingualt kedvenc háziállatuk közelébe, innentől kezdve pedig magától megy minden, mint a karikacsapás. A szerkezet egyrészt rögzíti a négylábú hangját, másrészt pedig testnyelv ellenőrzést, illetve röpke egészségügyi vizsgálatot folytat le. A Takara képviselői az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Meowlingual számos érdekes új szolgáltatást fog felvonultatni, melyek közül talán a macskák jövendőjét megmondó szolgáltatás a leginkább figyelemre méltó.

Azt hiszem az ember ilyenkor kezd el erősen azon gondolkodni, hogy egyes pihent agyú japánoknak mi nem jut az eszükbe. A félreértések tisztázása végett a Meowlingual nem csak egy egyszerű kitaláció, ugyanis a gyártó már konkrétan meg is nevezte a termék debütálási időpontját és kereskedelmi árát. Ezek szerint a Meowlingual idén novemberben jelenik majd meg a japán boltok polcain, ára pedig 75 dollár, vagyis mintegy 18 ezer forint lesz.
A Meowlingual kutyás változatú elődje, a Bowlingual egyébként Japánban, illetve Ázsiában igazi sikerterméknek számít, melyet jól példáz, hogy az eladott darabszám immár több százezerre tehető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TheZsenyka #3
    "Kisgazdám, úgy ennék valamit. Lehetőleg KitKat-et szeretnék..." :D Majd jól beprogramozzák valami maerketinges cuccra.
  • Lazarus #1
    Be kell drótozni a mecseszt vagy mi? :D