Franczy

Gates optimista és továbbra is vízionál

Az új technológiai fejlesztések kapcsán a Microsoft jelenleg a világ egyik legoptimistább cége, azonban tény, hogy három-négy évvel ezelőtt ez korántsem volt így - nyilatkozta hatszáz fős hallgatósága előtt Bill Gates, a Microsoft központjában a napokban megrendezett Most Valued Professionals Summit nevezetű szakmai konferencia keretein belül.

A kedden kezdődött háromnapos rendezvény egyébként a nyilvánosság kizárásával folyik, és mintegy 1300 olyan szakértő vehet részt rajta, akik elsősorban a Microsoft üzleti partnerei, illetve tanácsadói közül kerülnek ki.


Gates az MVP konferencián
Gates, a Microsoft elnöke és egyben egyik alapítója beszédében utalt arra, hogy míg a közelmúltban a trösztellenes perek kapcsán komoly viharfellegek gyülekeztek a Microsoft felett, addig mára már tisztulni látszik az ég, és a Microsoft végre újfent optimista lehet a legújabb technológiai fejlesztések kapcsán, melyek várhatóan semmilyen okból kifolyólag sem vesznek majd kárba. A Microsoft első embere a tőle megszokott módon a mostani konferencián is előhozakodott a jövővel kapcsolatos vízióival, és kifejtette véleményét az előttünk álló úgynevezett digitális évtizedről.

Gates elmondta, hogy míg néhány évvel ezelőtt, és sok esetben még jelenleg is az emberek nagy része leginkább olyan egyszerű feladatokra használja a számítógépeket, mint amilyen például a levélírás, addig az évtized végére a felhasználók nagy része már teljesen új feladatok végrehajtásához is igénybe fogja venni a számítógépek biztosította lehetőségeket. Az évtized végére az emberek számítógépeik segítségével, digitális módon fogják intézni banki átutalásaikat, és éppúgy PC-ik segítségével fognak kikapcsolódni, mint fényképeiket rendszerezgetni - mondta Gates, aki szerint manapság az embereknek még csak relatíve kis része használja ki a digitális technológiákban rejlő lehetőségeket.

Gates elmondta, hogy a digitális világ még számos tekintetben tökéletesítésre, fazonigazításra szorul, így például véleménye szerint a mérnököknek bőven van még mit fejleszteniük az LCD kijelzők, a vezeték nélküli eszközök, az adattároló berendezések és az egyéb digitális eszközök kapcsán. Gates ezenkívül hangsúlyozta, hogy a roppant népszerű Windows XP operációs rendszer milyen fontos mérföldkövet jelent a Microsoft számára, valamint utalt arra, hogy cége a jövőben milyen fontos szerepet szán az úgynevezett megbízható számítógépes megoldásoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zer0 #66
    Freel:

    Azt meg elfelejtettem megemliteni, hogy a Windows tobb 'vason' fut mint a Linux.

    "...ez aztán komoly volt"

    Nem tunt annak?

    "...rég hallottam ennyi érvet már igy egy helyen"

    En csak osszegeztem azokat az erveket amelyek itt a Supergamez vitaforumain elhangzottak.

    "most már tuti, hogy tömegével állnak át az emberek linuxra. :))"

    Dehogy fognak! Amikor ennyi erv szol a Windows mellett?... Ki az a bolond aki atall a 'sotet' oldalra?

    "az ilyen szinvonalú hozzászólások a linux-nak okoznak kárt nem a winnek..."

    A hozzaszolasom szinvonala maximum engem minosit egy rendszert simmi esetre sem. Kart okozni pedig nem akarok senkinek.

  • zer0 #64
    Csabi:

    Freel -nek teljesen igaza van! A Windows MINDEN tekintetben JOBB mint a Linux. Ezt tamasztjak ala a statisztikak (tpc, cert, stb...) es a tapasztalat is. Akinek mar volt dolga Windows-al az tudja, hogy konnyebben hasznalhato (korabban mar megbeszeltuk, hogy MINDENT meg lehet csinalni egy-ket kattintassal...), stabilabb (sohasem omlik ossze, evekig megy leallas nelkul), olcsobb, biztonsagosabb, kisebb hardware igenyu, stb... Ezert ossze sem lehet hasonlitani mas rendszerekkel. Illetve lehet, csak nincs ertelme.

    Csak az olyan elvetemultek mint en hasznaljak az ocska Linux-ot es igy csak irigykedhetek azokra akiknek megadatott, hogy Windows-t hasznalhatnak (mennyivel jobb dolguk van...) .

    Ezert ha van ra lehetoseged inkabb Te is (es mindenki aki teheti) hasznaljon Windows-t a fentebb emlitet elonyok miatt. :-D
  • Pheel #48
    A kezemben a 3 db-os TriNUX floppy készlettel bármikor root jogosultságot szerzek bármelyik linuxodra, amennyiben lehet bootolni floppyról és hozzáférek a géphez. Ez régi dolog.

    Az XP feltöréséhez CD-ről kell tudni boot-olni. Ugyanaz.

    Most akkor ki nem gondol bele és mibe?

    Persze le lehet úgy kódolni a filerendszert, hogy ne sikerüljön, de erre a Windows NT széria is képes. Megint ugyanott vagyunk.
  • RelakSfromhome #37
    Hú, ennyi okos embert!

    Amióta a cégnél linuxot használok, nomeg naponta olvasgatok híroldalakat, azóta belegondoltam egy érdekes dologba: gyakorlatilag csak M$ termékek hibáit kürtölik világgá, a többi meg megbújik levlistán, stb, mittudomén a renszergazdánk hol olvas utána. A megdöbbentő mégis az volt, hogy az alább emlegetett CERT szerint a biztonsági riasztások fele LINUX!!! Az M$-hez meg azért vannak egyre vadabb vírusok/férgek, mert mégis azt használja a világ 90%-a, mejd hülye lessz a krekker linuxszal szenvedni.

    Ja, és az előző pár sor a VÉLEMÉNYEM, nem pedig sziklaszilárd tény, uhhogy csak ez alapján belekötni...
  • Bitlisz #30
    Pheel olvass:
    http://tcpa.vajko.hu
  • Bronzon #25
    Le a kalappal, hogy ilyen beszólások után, még ilyen kulturáltan válaszolsz!
  • Crazy Dog #20
    Pfű, itt osztják az észt ezerrel....:))
  • Mice #19
    Na jó, csak tudom akkor legalább készíthetnének valami tényleg pro-t is, mert a mostaniakban szinte minden körülményesebben érhető el mint a régebbi generációkban. Bár nem értek hozzá, s ezért nem tudom, hogy ezzel nőnének e az eladások vagy csökkennének, de ha magamból indulok ki én inkább vennék egy használhatót.
  • versio #18
    a windows xp-ben maga az OS 10 %-nyi kodot ha kitesz
    meg kb az össz munkának is ennyi százaléka az os
    a többi 90% a sok trillio ocska eszköz kezelése,drivere teszi ki

    maga az os egy elavult szar , üzenet vezérelt os-t is csak a m$ találhat ki
    pl a peugeot 307-ben is van üzenetvezérelt szoftver,és van hogy a duda nem szolal meg mert a processzor nem ér rá :LOL

    a 10 éves amiga os még most is jobb, csak a hardver az ami kevés
  • Pheel #15
    Hmm. És benned kit tisztelhetünk óriási eszű kolléga-szaktekintély-szakértő úr? Eléggé struccpolitika, amit itt nyomatsz, ráadásul anélkül, hogy a tényekkel tisztában lennél. Olvastál valahol valamit és máris azt hiszed, hogy mindent te értesz a legjobban? Grrrr