Franczy

Elítélték a "Viagrát Gates-nek" projekt kitalálóját

Egy több millió fontos csalással kapcsolatos FBI nyomozás és büntető eljárás után egy walesi tinédzsert hároméves, pszichiátriai kezeléssel egybekötött közösségi rehabilitációs kúrára ítéltek, mely büntetést a pert vesztett fiatalember védői túlzottnak találnak, és a kúrát többéves kínzó orvosi kezelésként titulálják.

Raphael Gray, a Wales nyugati régiójában található Clynderwenben lakó 19 éves fiatalember magát egyszerűen csak a "Saint of E-Commerce"-nek, vagyis az elektronikus/internetes kereskedelem szentjének nevezi, és elmondta, hogy az elmúlt időkben elsődleges feladatának azt tekintette, hogy rávilágítson a nemzetközi számítógépes hálózatban található számos biztonsági résre, melyek következtében számos felhasználó és cég szenvedett el már kisebb-nagyobb méretű károkat. Ez így mind nagyon szép, de akkor a bíróság vajon miért ítélte hároméves terápiára emberünket? Gray azért kapta ezt a büntetést, mert pár éves pályafutása során a "szent" több ezer számítógépes hálózatba hatolt be teljesen illegálisan, valamint hozzájutott több mint 23 ezer bankkártya adatához is.

Miután Gray megszerezte ezeket a bankkártya információkat, nyilvánosságra is hozta őket az interneten, mely 2,8 millió illegális pénzfelvételhez vezetett, és ennek következtében két cég tönkre is ment. Gray egyik legismertebb csíntevése az volt, amikor Bill Gates saját bankkártya számával egy nagy adag Viagra tablettát rendelt postán a Microsoft elnökének. Gray sokáig teljesen névtelenül hajtotta végre számítógépes betöréseit, de mint az várható volt, egyszer csak lebukott, ugyanis felhívta magára az FBI figyelmét, mely szervezet nyomozói hamarosan felgöngyölítették az egész ügyet. Gray egyébként cselekedeteit, mint egy keresztes hadjárat történéseit jellemezte, azonban az FBI ügynökeinek szívét semmilyen szöveggel nem tudta meghatni.

Leighton Davies, a vádemelő jogász elmondta, hogy miután Gray ráébredt, hogy mit is követett el, érezte, hogy nagyon nagy bajba került. Gray-t a bíróság ezenfelül azzal is megvádolta, hogy a feelgoodfalls.com, a mostorefront.com, az albionsmo.com és az Amerikai Klinikai Patológusok Szövetségének internetes oldalairól is sikerült bankkártya információkhoz jutnia. Gray egyébként a per alatt egész végig teljesen ártatlannak tartotta magát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • MuERTe #32
  m$ logó alatt 10x-s áron tovább adta.
 • ixyon #31
  hat arrol nincs szo, hogy visszkauldte volna...
 • I.C.ram #26
  na akkor jol van! en egyebkent azert irok ekezetek nelkul mert angol billentyuzetem van!
 • MuERTe #24
  marhára nem esik kezemre(nem teljesen szabványos a bill.,és jelentősen eltér ez előző megszokottól)igy sokkal több időt kell rászánnom egy-egy hozzászólásra,mint amennyit egyáltalán megér,de ha ezzel egyel kevesebb támadási felületet nyujtok,talán megéri.
 • MuERTe #22
  vettem a kritikát,majd több időt forditok arra,hogy legalább ebbe ne tudjon belekötni senki.tényleg nevetséges dolog,hogy ebbe kell belekapaszkodni,ha már észérveket nem tud a másik véleményével szemben fölhozni.
 • ixyon #21
  na szal lola nagy eszet nem minositenem, de nem csak az az 1 eshetose3g letezik a foldon ami vele tortent, mret o sem tanult gepelni, es ezert lassan gepel, de hoibatlanul. vagy nagyon keves hibaval. en sem tanultam gepelni, es nagyon gyorsan gepelek, mint azok, akik tanultak, csak az enyemben enyhen szolva "vannak betuhibak"
  es azzal 1etertek, hogy kellenek hackerek, meg crackerek(bar a warez oldalak uzemeltetoit nem igazan nezem annak, mert akik masok altal irt programokat futtatnak, azok az en szememben nem hackerek, hanem userek, az hacker, aki mar tud is irni valami hasznalhatot, es nem csak a masok programjaib potyogi be az IPcimet, es orul, hoyg huuuu dejol feltortem!!!!!!!!!!!!!!!) szal kellenek warez oldalak is, ert kellenek. azok nem okoznak olyan nagy karokat 1-1 nagy cegenk, hogy attol csodbemenjenek. de ha valaki nem veluk szorakozik, hanem atlagemberek hitelkartyainak az adatait lopja el(mint ti is, meg en is) az a szememben nem tobb 1 atlagos zsebesnel, csak elegge nagy "szakmai tudassal" rendelekezik, mint az a srac ott fent, de minden "szakmai elismeresem" elenere is csak egy nagy kani 0, mert hiaba van a tudas, ha lopasra hasznaljuk.
 • I.C.ram #17
  Mokas bar nem nagyon ertem miert piszkalja mindenki Bill Gates-et MINDEN CEG tonkre akarja tenni a konkurenciat csak nem minden cegnek van annyi penze mint a MICROSOFT-nak felre ertesek ne essek de en sem szeretem a Windows-t
 • ixyon #15
  ja, es nekem sem a helyesirsom szar(annyira) henem a gepelesem, mert en sosem tanultam.gepelni.
 • ixyon #14
  na imyke en tokeletesen 1etertek veled, nemtom, mi a jo abbna, ha valaki bunozo. most majer, mert mindenki majer, amig nem okoz neked kart. ugye mz/x2 valoszinu rokonlelekkel talalkozott a sracban... majd eccer valaki jol ellopja a bankszamlaszamat, es amikor majd otthon 2 kis ehes szaj varja, meg a felesege szulinapja, es a lakals meg az auto meg a TV torlesztoreszlete, es majd akkor csodbemegy a ceg, ahol dolozik, meg valaki lecsupaszitja a szamlajat, majd akkor biztosan o is hajbokolni fog annak, aki ezt tette vele, es amikor talal maganak 1 munkat, majd felajanlja a jotevojenek, mert annyira orul, hogy tonkretette az eletet.mert hid el, meg ha abban a 2 cegben nem is dolgoztak toben 10nel oszesen, az akkoris 10 csalad!!!!! n4em szamok, hogy na, most 10 munkahely... es akkor miven. van abbol tobb milio os... meg 26000hitlkartyaadat... abbol s van tobbmilio, most mit baszogatjak szegeny zsenit! tudod mit, ha ennyire jofejsrac, akkor a kovetkezo ilyen bunozonek kuldd el a te hitelkartyaadataidat, es mond meg neki, hogy vegye le a listarol valamelyiket, hogy egkimelj valaki olyat, akinek szamit, neked meg ugyis o a jofejsrac, o mindent jol csinal, jol teszi, hogy ilyeneket kozzetesz a neten, segits neki! elotte toltsd is fel a szamladat!
 • IMYke2.0.0.0 #12
  Ha már így nagyszerűen leanyázzátok egymást, illetve helyesírási- és számítógépes tudásotokat, akkor nyílvánvaló, hogy hatással volt rátok ez a csaló fiatalember...
  De valamit nem vettetetk észre a sorok között:
  - a srácnak tuti biztos, hogy nem volt, illetve nem kellett dolgoznia! Szülei a kis popója alá dolgoztak.
  - ha több évig cseleked(het)ett titokban, akkor közel sem volt őrült,
  - őrültség hiányát leginkább az támasztja alá, hogy közzétette a bankkártya adatokat. Valljuk meg, biztosan sajtolt belőlük a maga részére is, ugye logikus.
  - a srác teljes mértékben lelketlen.
  - mivel naphosszat csak a gépet verte (meg valami mást is:) ), nem tudott normális emberré lenni: ő csak a neten, a cybertérben volt hős. Fényképet nem láttam még róla, de szerintem egy elhízott 8 dioptriás kis f*sz. (Bocs!)
  - aki ezt a srácot védi - szülők, barátok, ügyvédek, magánemberek -, azok mind-mind irígyek azokra, kiknek károkat okozott ez a semmirekellő!

  Na ennyi durván a véleményem.

  i2k