Gyurkity Péter

Rengeteg Intel-chip jön a CES alatt

Lesz miből válogatni, a cég ugyanis nemcsak a csúcskategóriás példányokat mutatja majd be.

Az Intel háza táján legutóbb arról szólt a fáma, hogy a harmadik negyedéves pénzügyi jelentés szerint kifejezetten küszködik a gyártó, eközben azonban már egyre közelebb kerülünk a jövő év elején esedékes CES elindulásához, amelyen több fontos bemutatóra is sort kerítenek majd. A cég a jelek szerint számos eltérő megoldással készül, így a kínálattal nem lesz gond.

Korábban ugyan olyan híreket is láthattunk, miszerint az első körben kizárólag a legerősebb, a K-sorozatba tartozó 13. generációs processzorok látnak majd napvilágot, ez azonban a most felbukkant friss értesülés alapján nem így lesz. A Raptor Lake ugyan bizonyos tekintetben egyfajta átmenetet képez csak, az igazán komoly ugrás majd csak a következő, 14. generációs Meteor Lake révén jelentkezik majd a technológia terén, a most megérkező család azonban így is fontos előrelépésként jelenik meg. A kínálatban rengeteg eltérő típus helyet kapott, a külsős forrás által közzétett listán például a 24 maggal és 35 wattos jellemző fogyasztással érkező Core i9-13900T is szerepel, de sokak számára érdekes lehet a jóval szerényebb Core i5-13400 is, amely 6 erősebb és 4 gyengébb magra támaszkodik majd.

A felsorolásban szereplő processzorokkal egy időben ránthatják le a leplet a H770 és B670 jelzésű alaplapokról is, amelyek korábban már szintén felbukkantak a külsős beszámolókban. Nagyon úgy tűnik tehát, hogy egészpályás támadáson gondolkodnak, egyszerre (vagy szinte egy időben) dobva piacra a különböző kategóriákat lefedő, eltérő felépítéssel és teljesítménnyel rendelkező fejlesztéseket. A hivatalos árakat persze még nem ismerjük, ezt majd nyilván maga a gyártó közli velünk, remélhetőleg szintén a januári CES alatt, esetleg picit azt követően.

A nagy rivális AMD a maga részéről a Zen 4 X3D piacra dobására készül, szintén a jövő év elején, akár már ugyanezen rendezvény alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #2
    Ideje belátni hogy ezek fejőstehénnek nézik, nézték, és fogják nézni a PC-t, és túl van dimenzionálva, arra az 1-2 unreal5 játékra nem érdemes várni ami <1% hogy vállalható lesz.
  • Sir Cryalot #1
    "Raptor Lake" _DD

    eljutnak ezek még a "VENGEANCE RGB PRO " -ig meg a többi szánalomig is.