Gyurkity Péter

Intel: a teljes 13. generáció befut még idén

A szokásostól eltérően mind az asztali, mind pedig a noteszgépes példányokat piacra dobják.

Az Intel kapcsán nemrég számoltunk be arról, hogy már az összes grafikus vezérlő fontosabb részletei ismertté váltak, ezek a típusok pedig belátható időn belül megjelennek a piacon. A Core-chipeknél eközben a 13. generáció bemutatkozására készülnek, ez pedig a jelek szerint a szokásosnál gyorsabban valósul majd meg.

A cég második negyedéves üzleti eredményei mellett Pat Gelsinger további bejelentései is komoly visszhangot váltottak ki, mivel a konkrét számok mellett azt is megtudtuk, hogy az új generáció összes fontosabb példányát már idén elérhetővé tennék. Ez eltér a hagyományos megjelenési menetrendtől, ugyanis az elmúlt években először az asztali változatokat mutatták be (az ősz folyamán), ezt pedig a következő év elején, a januári CES alatt követte a noteszgépes vonal, amely így némileg lemaradva debütált. A sorrend marad változatlan, viszont a noteszgépes sorozat még az év vége előtt elrajtolna a piacon.

A Raptor Lake kódnévre hallgató család tehát néhány hónapon belül bemutatkozna és teljessé válna, bár az még erősen kérdéses, hogy az OEM-gyártók mennyiben tudják majd gyorsabban piacra dobni saját asztali konfigurációikat és noteszgépeiket. Az Intel a maga részéről komoly lehetőséget lát a korai rajtban, szerintük a piacon viszonylag erős kereslet látható az új termékek iránt, a noteszgépes vonal előrehozása pedig azért is fontos fejlemény, mert manapság már ezen megoldások vannak többségben az asztali PC-kel szemben. Az biztos, hogy ezzel bőven lesz idő az új laptopok és noteszgépek bemutatására, erre akár már januárban sor kerülhet.

Eközben olyan pletykák merültek fel, hogy a cég törölné a teljes Arc-vonalat, ezt azonban az illetékesek gyorsan cáfolták, kiemelve, hogy a következő negyedévekben új hírek futnak majd be, az idei évben pedig 4 új vonalról rántanák le a leplet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #7
    Csak szeretné az úr, mert a mire oda kerül a sor, addigra max iszap fürdő lesz a titulusa, nem folyó.
    Utoljára szerkesztette: Agyturbinikusz, 2022.08.02. 13:23:33
  • t_robert #6
    már alig várom... külön csővezetéken van már bevezetve a Duna vize hozzám a hűtéshez és kaptam egy külön leágazást az áram igénynek a közeli távvezetékről... én felkészültem... :)
  • Agyturbinikusz #5
    Szerva ott csere itt.
  • noland #4
    Mlé ütöttem, bocs
  • Agyturbinikusz #3
    És ki adogat most?
  • noland #2
    Jól elpingpongoznak magukban, de a lényeg a játék, a jó közérzet, fun és semmi dopping.
    Utoljára szerkesztette: noland, 2022.08.01. 22:44:05
  • Agyturbinikusz #1
    Bezzeg 13. Emelet az nincs, mert smafu, de generáció az nem baj, hiszen nem egy polcon vannak a bibliával.