Gyurkity Péter

Jövőre is megmarad az Xbox-hiány

Erről a részleg vezetője beszélt, miközben az előfizetési csomag szépen terjeszkedik.

Az Xbox jelenlegi generációja lassan egy teljes éve van a piacon, azonban a beszerzés továbbra is meglehetősen nehézkes, a készlethiány itt is érezteti hatását. Nemrég arról írtunk, hogy jövőre jön az Xbox Series S frissített változata, a Windows-app eközben távoli eléréssel bővült ki, most pedig a részlegvezető beszélt a várható fejleményekről.

Phil Spencer, az Xbox-üzletág vezetője, a TheGrill által a napokban elkészített videóinterjúban többek között arról beszélt, hogy bár házon belül jelenleg is keményen dolgoznak a helyzet javításán, a készlethiány az év hátralévő részében is velünk marad, mivel itt nem pusztán a processzor beszerzése okoz számukra gondokat. Mi több, a mostani állapot drasztikus javulására jövőre sem igazán számíthatunk, vagyis 2022-re is jellemző lesz a nehézkes beszerzés, ez viszont nemcsak őket érinti, hanem gyakorlatilag az összes versenytársat is, hiszen a Microsoft mellett a Sony, a Nintendo, de még a Steam (Valve) is kénytelen megbirkózni a kellemetlen helyzettel.

Az idei év vége tehát erősen hasonlítani fog a tavalyi azonos periódusra, eközben viszont az előfizetéses csomag szépen nyomul előre, hiszen a most elejtett szavakból az derült ki, hogy az Xbox Game Pass már nagyjából 30 millió regisztrált tagnál tart. Erről ugyanezen interjúban már Strauss Zelnick, a Take-Two Interactive első embere tett említést, és bár a cég közvetlenül nem felelős az Xbox-ajánlat sorsáért, a kiadó fontos partnernek számít, így a részükről elhangzó kijelentéseket megbízható információként kell kezelnünk. A kereken 30 milliós adat komoly előrelépésnek számít, hiszen legutóbb idén januárban hangzott el ezzel kapcsolatban hivatalos megerősítés, akkor viszont még egy 18 milliós számot igazoltak vissza a Microsoft részéről.

A számos játékot tartalmazó csomagért havonta 5 vagy 10 dollárt kell fizetnünk, attól függően, hogy PC-vel vagy konzollal rendelkezünk. Az Ultimate néven forgalmazott változat már a felhő-platformot kombinálja ezzel az ajánlattal, havi 15 dollárért, ez viszont hazánkban nem elérhető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • NEOreg3 #9
  Ha azonnal kell raktárról, akkor annyi. Ha tudsz rá várni pár hetet akkor rendeld meg olyan helyről, ahol nincs túlárazva.
 • Macropus Rufus #8
  "Hát igen, az már más kérdés, hogy 140ezerért tudsz venni egy 1050Ti-t és akkor lesz egy alsókategóriás videokártyád ami önmagában még semmire sem használható, vagy rádobsz még 40-et egy PS5-höz"
  hát most nézegettem pár oldalt... 240-250k környékén vannak a PS5 vasak.

 • zola2000 #7
  A durva az hogy konzolból olyant is lehet hogy levesz a 140ből 30at és 110ezerért Xbox series S ami jó sima fullHD játékra bekapcsolt RTXel, míg az 1050ti lassan arra se lesz elég, és az csak videokártya, míg egy konzol a komplett gép
 • NEOreg3 #6
  Hát igen, az már más kérdés, hogy 140ezerért tudsz venni egy 1050Ti-t és akkor lesz egy alsókategóriás videokártyád ami önmagában még semmire sem használható, vagy rádobsz még 40-et egy PS5-höz, amivel PCs high körüli grafikán tolhatod a legújabb játékokat 4k-ban. Ilyen árak mellett csak azok fognak gamer gépet építeni, akik megtehetik és nem zavarja őket a pofátlan túlárazás.
 • Voltan #5
  Nem mindenkinek felel meg a konzol Nekem is csak másodlagos eszköz, mindig is az lesz.
 • robicarlos6 #4
  El kell felejteni ennyire egyszerű.Nekem is már csak netezésre van a pc.
 • ntex #3
  Engem ez sajna nem vígasztal, PC-m van csak :D
 • robicarlos6 #2
  Konzol szerencsére egyre több van főleg ps5
 • ntex #1
  Drágulások, chiphiány, anyámkínjahiány, kriptovaluta bányászok, scalperek... Szép kilátások elé néz a gaming ágazat