Gyurkity Péter

OLED HDR-kijelzőkkel jön a PSVR 2

A kiegészítő jövőre fut be, a cég eközben a PS5 idei célszámát biztosítja be.

Néhány nappal ezelőtt írtunk arról, hogy a PlayStation 5 már 10 milliónál tart, ezzel valóban jól sikerült a rajt, amit a pandémia sem tudott visszafogni. A japán gyártó most tette közzé saját negyedéves jelentését, amelyben optimista hangot ütöttek meg, miközben a második generációs kiegészítő kapcsán is friss részletek láttak napvilágot.

A hivatalos prezentációban azt látjuk, hogy már meghatározták a PS5 idei céladatait, ami a jövő márciusban lezáruló pénzügyi évre vonatkozik. Ennek garantálása érdekében összesen 22 millió chipet rendeltek meg az AMD-től, ezzel bebiztosítva látják az eladások megfelelő szintjét, miközben azt is közölték, hogy a félvezetők területén már nem igazán tartanak a komoly készlethiánytól. Ez érdekes kijelentés, hiszen néhány hónappal ezelőtt azt emelték ki, hogy 2022-ig további nehézségekkel számolnak, a helyzet tehát nem fog egyhamar javulni. Könnyen lehet, hogy az AMD a konzolokat helyezte előtérbe, így tudták garantálni a fenti számot, ez viszont az nVidia számára teremtett komoly előnyszerzési lehetőséget a GPU-k területén.


Az egyéb, szintén a napokban megjelent információk alapján a PSVR második változata a HDR támogatásával jelenik majd meg, a látószög (field-of-view) itt 100-ról 110 fokra javul, míg a felbontás terén szemenként 2000 x 2040 pixelt biztosítanának a Fresnel OLED-kijelzőkkel. Megemlítik emellett az olyan technológiák támogatását, mint a foveated rendering, a Flexible Scaling Resolution (FSR), illetve az eye-tracking, vagyis a periférián elhelyezkedő tartalom homályosan, elmosódva jelenik majd meg, ezzel is csökkentve a PS5 chipjére nehezedő nyomást. A haptikus visszajelzés a headseten belül is felbukkan, ami szintén érdekes lesz.

A most pénzügyi rekordot közlő Sony több nagy kiadóval együtt dolgozik a megjelenésen, ami viszont csak jövőre, nagyjából 1 év múlva esedékes.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!