Gyurkity Péter

10 milliónál tart a PlayStation 5

Egy frissítéssel a tároló bővítését is megoldották, egyelőre a bétaprogramban.

Július második felében már jeleztük, hogy a PS5 digitális változata frissült, a japán gyártó ugyanis néhány módosítást hajtott végre a konzolon, amelynek új típusa az első körben a szigetországban vált elérhetővé. Most egyszerre két hír is befutott, a cég viszonylag gyors ütemben halad előre.

Nem is olyan rég még egy 8 milliós számot láttunk a Sony konzolja kapcsán, akkor azt is megjegyeztük, hogy némileg a közvetlen előd irama előtt járnak, vagyis a megjelenést követő első néhány hónapban sikerült még gyorsabb ütemben kiszórni a fejlesztést, ami a globális chiphiány miatt kissé meglepő. Most a Reuters, majd pedig a cég maga tette közzé a friss számokat, ebből pedig megtudjuk, hogy a 10 milliós darabszámot is sikerült meghaladniuk, mégpedig július 18-ig, ami szintén azt sugallja, hogy javítottak a korábbi rekordon, a PS4 esetében ugyanis kereken 9 hónapra volt erre szükség. Továbbra is gondot jelent a felhasználói igények kielégítése, bár a cég azt is elárulta, hogy eddig 6,5 millió darabot adtak el a Spider-Man: Miles Morales játékból.

Április folyamán már felmerült, hogy hamarosan megvalósul az M.2 PCIe 4.0 megfelelő támogatása, ezzel pedig akár mi magunk is kibővíthetjük a tárolókapacitást. A Sony most tette meg az első lépést ezen az úton, a bétaprogramban ugyanis elérhetővé tették a saját BIOS ehhez szükséges frissítését. A 256 GB és 4 TB közötti tárolóknak a PCIe Gen4 x4 M.2 NVMe interfészt kell támogatniuk, ehhez viszont további hűtést ajánlanak, ami lehet egy- vagy kétoldalas, bár néhány meghajtó beépített megoldással együtt érkezik, ami megkönnyíti a dolgunkat. Fontos megjegyezni, hogy az M.2 SATA SSD-k nincsenek ebben a körben, a Sony pedig nem vállal felelősséget az általunk kiválasztott és telepített meghajtók működéséért, kiemelve, hogy a minimumként feltüntetett szekvenciális olvasási sebesség meghaladása mellett sem garantált a játékok ugyanolyan sebességen történő futtatása, mivel a beépített SSD kiemelkedően gyors.

A hivatalos támogatói oldalon már közzétették az instrukciókat, ezeket követve telepíthetjük a további tárolót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Mikor a többség a PS6-ot várja.
  • robicarlos6 #1
    Még mindig van 4 hónap csúszás a ps5 rendelések esetében. Kíváncsi leszek ez mikor alakul át 2-3 napon belüli szállításra :)