Gyurkity Péter

Még jó ideig nem jön a GTA 6

A fejlesztés miatt egy másik játékot töröltek, házon belül fennakadások lehetnek.

Az elmúlt hónapokban több értesülés is napvilágot látott a népszerű GTA-sorozat következő tagjával, annak megjelenésével kapcsolatban, egyes források itt már viszonylag közeli debütálást valószínűsítettek. A friss hírek szerint ezt hiába várjuk, miközben néhány további információ is elérhetővé vált az elmúlt évek történéseiről.

Csaknem egyszerre bukkant fel az interneten két további beszámoló, amelyekben a Rockstar háza táján zajló fejleményekről értekeznek. Ezek egyikében arról olvashatunk, hogy bár az előzetes munka már 2015-ben elindult a sorozat hatodik fejezetén, a konkrét fejlesztés 2016-ban vagy 2017-ben kezdődött el, a Red Dead Redemption 2 miatt viszont ez utóbbi év során alaposan lelassult a folyamat. A Bully 2 szintén szerepet játszott ebben, viszont ez a címet ugyanezen évben törölték, vagyis ennek megjelenésére nem számíthatunk, miközben az RDR 2 időközben hivatalosan is felbukkant a piacon, vagyis a hangsúly már egyértelműen a GTA 6-ra helyeződött át. Ennek ellenére ez sem debütál egyhamar, így maradnak a külsős információk.

Egy másik forrás megerősíti a Bully 2 2017-es törlését, viszont egyik illető sem nyilatkozik a GTA 6 várható megjelenési dátumáról, a fejlesztés jelenlegi állásáról. Könnyen lehet, hogy házon belül komoly akadályokba ütköztek, ez további késedelmet okozhatott, viszont az sincs kizárva, hogy a hivatalos megjelenés után visszatérnek a Bully 2 fejlesztéséhez – a cég részéről egyelőre nem nyilatkoznak, szokás szerint mély hallgatásba burkolóznak. Csak annyit tudunk, hogy a GTA 6 fejlesztése folytatódik, ezzel kapcsolatban viszont még a további kérdések is feleslegesnek tűnnek, ugyanis senki nem tud biztosat a debütálásról.

A játékosok oldalán tehát további türelem javallott, a tűkön ülők kénytelenek lesznek a korábbi példányokkal vagy egyéb címekkel elfoglalni magukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Sir Cryalot #7
  "alkalmazott" - vagy nem
  former president of Rockstar North, a subsidiary of Rockstar Games

  Meg szimpla alkalmazottakat vitt magaval gondolod :D

  Azert perelt vissza poaching-ert a take two :D

  A rockstar north kiherelt studio.
 • MerlinW #5
  Semmi köze a GTA-hoz annak hogy pár exRockstar alkalmazott az alacsony költségek miatt nyitott egy stúdiót Magyarországon. Mikor a GTA 6 fejlesztése indult ők már 2 éve nem voltak a cégnél.

  Egyébként ha a szokásos tempót hozza az R*, akkor kb 2024-25 körül jöhet az új GTA.
 • wraithLord #4
  Hát, mivel a GTA5 minden idők második legsikeresebb játéka (eladás szempontjából), logikus, hogy lesz 6.
 • Zsombor99 #3
  Azt azért nem kellene. Bár azért jó lenne ha ők tudnák, hogy mi az amit már nem bírnának el kapacitásilag, mielőtt még belerokkannának (legalább a GTA5 "multiplayer"-t fenn tudják tartani továbbra is). Amúgy is, biztosan kellene-e az a hatodik rész a GTA sorozatba?
  Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.01.07. 08:14:27
 • Sir Cryalot #1
  Illene beleírni hogy van magyar vonatkozása hogy miért csak "jövöget" a gétéja:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Everywhere_(video_game)

  Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.01.06. 19:38:20