Ötvös Tibor

Euróvíziós Űrhadosztály, szuperhősökkel megtámogatva

Will Ferrell dalolós filmje, Steve Carrell Űrhadosztálya, illetve a szuperhősök új generációja a Netflix legizgalmasabb projektjei, melyeket mindenképpen érdemes megnézni.

A héten megjelent a Netflix következő nagy dobása, a Will Ferrell nevével fémjelzett Eurovíziós Dalfesztivál - A Fire Saga története, mely rögtön a nézettségi lista élére ugrott. Aki azonban azt várja, hogy valamiféle szatírát kapunk majd, az sajnos csalódni fog. A film egy tipikus Ferrell-vígjáték, melynek azért van mondanivalója. Adott egy izlandi kisváros, ahol a Fire Saga nevezetű duó ténykedik, mindenki lenézése közepette. Azonban egy szerencsés véletlennek köszönhetően bekerülnek az izlandi A Dalba, ahol aztán ismét nem saját joguk okán tovább is jutnak. Nagyjából ennyi, a film nagy meglepetéseket nem tartogat.

Szóval aki egy valódi, a dalfesztivál nevetséges oldalát megmutató filmet vár, az csalódni fog. Itt ugyanis mindenki szereti egymást és nem nagyon akad olyan, aki keresztbe akarna tenni a másiknak. És, őszintén szólva, nincs ezzel semmi baj. Egy járvány után pont ilyen aranyos, élet-igenlő, pozitív filmekre van szükség és nagyon nagy meglepetés, hogy ezt pont a Will Ferrell - Rachel McAdams duó hozza el nekünk. Az Eurovíziós Dalfesztivál - A Fire Saga története egy nagyon édes és számos remek zenével megáldott vígjáték, melyet mindenképpen érdemes megnézni. Még annak is, aki nem kedvel a főszereplőt. McAdams abszolút kárpótol mindenért.


Ennél már kicsit vegyesebb a kép az Űrhadosztály esetében, Steve Carell sorozatos visszatérése ugyanis elég kettős lett. Ha csak magát az ötletet kellene nézni, azaz az USA szeretne Bakancsot a Holdon látni (azaz kolóniát létrehozni ott) amint lehet, akkor még várhatnánk bizonyos szatírát is. Azonban mivel ez valóban elhangzott a jelenlegi amerikai elnök részéről, így próbáltak kicsit más irányba elindulni. Szóval a sorozat igazából a Carell alakította ezredes magánéleti válsága, illetve a lánya költözés miatti tehetetlensége alapjain halad és így nem nagyon tűnik ki a tömegből. Egyedül John Malkovich az, aki ismét képes kirobbanó alakításra és egyértelműen elviszi a hátán az egész első évadot. Mivel minden minőségi probléma ellenére sikeres lett, így biztosan jön második évad az Űrhadosztályhoz.


A végére maradt a The Umbrella Academy, ami egy kicsit más szemszögből közelíti meg a szuperhősök - vagyis inkább a képességekkel bíró emberek - életét, mint a többiek. Az Esernyő Akadémia egy magániskola, ahol a vezető összegyűjt hat olyan csecsemőt, akik szó szerint a semmiből érkeztek. Hat tinédzser lány pillanatok alatt terhessé vált, majd meg is szülte őket, a csecsemőket pedig megvásárolta az igazgató. Felnőttként szétszéledtek, ám "apjuk" halála összehozza őket és ezzel együtt kiderül, hogy a világ megmentésére kell törekedjenek. A sztori sajnos nem a legjobb, ám a karakterek és a közöttük lévő kémia nagyon sokat hozzáad a sztorihoz is. Főleg Vanya, aki az egyedüli a csapatban, akit gyerekkora óta másként neveltek. Ellen Page nagyon jó a szerepben, minden egyes rezdülését át tudjuk érezni a karakternek.

A sorozat sikerrel mutatkozott be és már készül a második évad. A történet végkimenetele is érdekes, szóval nagyon kíváncsi vagyok, merre halad és pontosan mit is nyújt majd az új szezon. Plusz egyként pedig álljon itt a jóval komolyabb vonalat képviselő Az első tornász, mely az amerikai tornászválogatott orvosának évtizedes zaklatási ügyeiről szól. Ismét láthatjuk, hogy bizonyos emberek és szervezetek bármit elnéznek, ha cserébe eredményeket kapnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csaba161 #6
    Hallott már valaki James Kirk Admirálisról???

    Na ő nem az Űrhadosztály, hanem csak az USS Nimitz (NEM az Enterprise) repülőgép-anyahajó kapitánya!!!

    https://eu.kitsapsun.com/story/news/2020/05/18/new-admiral-takes-charge-nimitz-group-flotilla-rehearses-deployment/5215513002/
  • Neocortex #5
    én néha sorozatokkal vagyok így, a Templomosok pilotját 3x néztem meg félig
  • NEXUS6 #4
    Az euróvíziós film kb a többet vártam volna, de bizonyos szempontból igazából kevesebbre számítottam tipikus esete. Vannak jó pillanatai, de az a film amit 2 év múlva te is újra megnézel, mert elfelejted, hogy valaha láttad. XD
  • grobs #3
    Esernyő akadémia 2. szezon nem készül hanem kész van. 07.31 fel is kerül a netflix-re.
    A Dark befejező évada meg most jött ki.
  • frontway #2
    Na az Űrhadosztályt semmiképp. Unalmas, hülyeség, borzalmas.
  • bunny #1
    Ritkaszar az űrhadosztály, végig szenvedtem de köszi elég volt egy évad, sőt sok is.