Berta Sándor

Ügyészségi vizsgálat indult a Zoom ellen

Az amerikai hivatalt nem hatotta meg, hogy a cég elvileg megoldotta a videokonferencia-szolgáltatásával kapcsolatos korábbi problémákat.

Letitia James, a New York állam főügyésze követelte, hogy a Zoom adjon felvilágosítást arról, hogy milyen intézkedést tett az elmúlt időszakban a felhasználói adatok és a magánélet védelme érdekében. Minderre azután került sor, hogy néhány nappal ezelőtt kiderült, hogy a vállalat videokonferencia-alkalmazása az emberek beleegyezése nélkül továbbított adatokat a Facebooknak akkor is, ha illető nem volt tagja a közösségi portálnak.

A kapcsolat már a kliensalkalmazás első megnyitásakor létrejött és a továbbított információk között voltak a használt mobileszköz típusa, a szabad memória mennyisége, a kijelző mérete, az adott modell száma, az az időzóna és város, ahol a szoftvert elindították; továbbá a felhasználó valós idejű tevékenységei, tartózkodási helye, operációs rendszere és IP-címe. A platform akkor bejelentette, hogy az iOS-szoftverét frissítette és az új változat már nem küld titokban információkat a Facebooknak. Ennek ellenére Kaliforniában egy fogyasztó keresetet nyújtott be a társaság ellen.

A Zoom most jelezte, hogy minden kért információt elérhetővé fog tenni a New York-i államügyészség számára és a blogbejegyzésében azt is megerősítette, hogy nem értékesít felhasználói adatokat, nem ellenőriz konferenciabeszélgetéseket sem és az adatvédelmet rendkívül komolyan veszi.

Az ügyészségi vizsgálat azért nem meglepő, mert számos felhasználó panaszt nyújtott be a Szövetségi Nyomozó Irodához (FBI) amiatt, hogy a videokapcsolatok közben hirtelen pornográf és gyűlöletkeltő képek és más tartalmak jelentek meg a képernyőiken. A FBI bostoni irodája kiemelte, hogy még a Zoommal végzett online iskolai oktatást is megzavarta számos ilyen anyag felbukkanása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!