Berta Sándor

A Twitter is hátat fordíthat San Franciscónak

A társaság eddig kitartott a város mellett, de ez megváltozott.

Jack Dorsey, a Twitter vezetője befektetőknek beszélt arról, hogy ki akarja vonni San Franciscóból a cég munkatársait és szétosztaná őket az Amerikai Egyesült Államok számos települése között. A menedzser mindezt azzal indokolta, hogy nem jó a számukra, hogy a fejlesztőik és más munkatársaik az USA nyugati partján lévő metropoliszban koncentrálódnak.

A döntésben minden bizonnyal szerepet játszanak a San Francisco kapcsán gyakran emlegetett okok: a fizetések és az ingatlanárak. Az utóbbiak az Amerikai Egyesült Államok egyetlen más városában sem olyan magasak, mint a metropoliszban. Ezt tetézi még, hogy rendkívül nagy a harc a különböző IT-óriások és más társaságok között a legjobb fejlesztőkért.

A döntés hátterében állhat az is, hogy más régiók kezdenek felzárkózni a Szilícium-völgy mellé például a felhőinfrastruktúra és az internetelérések sebessége területén, továbbá egyre egyszerűbbek és hatékonyabbak a dolgozók együttműködését biztosító kommunikációs eszközök is.

Tavaly a Lendingclub online hitelszolgáltató határozott úgy, hogy a San Franciscóban dolgozó munkavállalói számát és az érintett szakemberek közül sokakat Utah szövetségi államba csoportosít át, míg a Stripe jelezte, hogy több mint 100 mérnököt alkalmaz távmunkában.

2019 decemberében az Oracle közölte, hogy Las Vegasba tette át az OpenWorld nevű IT-rendezvényét, amelynek otthona eddig San Francisco volt, de a település túl drága és piszkos lett. Ezek a változások komoly gazdasági hatással vannak a város életére, hiszen csak az Oracle döntése miatt évente 64 millió dollártól esett el. San Franciscóban jelenleg a legnagyobb IT-rendezvény a Salesforce nevéhez fűződik. A vállalat az Oracle vetélytársa. A Dreamforce nevű esemény több mint 171 000 résztvevővel büszkélkedhet, igaz, a látogatók többsége online "jelenik meg". A Microsoft gyakorlatilag kivonult a metropoliszból, a Google I/O helyszíne már Mountain View, az Apple is a saját székhelyén, Cupertinóban rendezi meg az eseményeit, az Amazon Web Services „re:invent“ nevű rendezvényének szintén Las Vegas ad otthont. Az utóbbi évente több mint 70 000 látogatót vonz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nlght #4
    Szövegértés: 1-es. Ki mondta, hogy nem ismerem? Gyakorlati tapasztalatom mondjuk nincs vele, felénk SAP használatos. Ettől függetlenül a neve még mindig gáz, erre reagálj! Védd meg a kedvenced, mondd hangosan, hogy fantasztikus neve van! :D
  • SanMaster #3
    A Salesforce a legnagyobb CRM megoldás, minden komoly cég ezt használja. Magyarországon is... mondjuk neked már valószínűleg a CRM rövidítés is magas :D
  • nlght #2
    Salesforce... ennyire hülye nevet hogy lehet kitalálni? Gondoljatok bele ha "Eladásierő" néven futna magyar márka nálunk, nooooormális?
  • kvp #1
    Szvsz, a valodi ok inkabb a masik cikkben talalhato:
    https://sg.hu/cikkek/it-tech/139778/hajlektalanokat-segito-adot-vezetne-be-seattle

    Ilyen utemben mindket hajlektalan menedek varos el fogja uldozni a bevetelt hozo nagy cegeket a kornyekereol. Kerdes, hogy a hajlektalanok maradnak-e vagy mennek a penz utan? (felteve, hogy ott is hasonloan enyhe a teli idojaras es hasonloan liberalis a varosvezetes) A vegen meg megeshet, hogy a nagy techcegek kenytelenek lesznek hideg telu, konzervativ vezetesu varosokba koltozni (ahol egyebkent jellemzoen a vallakozasokat sujto adok is alacsonyabbak).