50
  • Sir Cryalot
    #50
    Kvp-től már láttunk hasonló "elhivatottságot" depthmap alapú 3d vel kapcsolatban is amit hasonlóan fenntartásokkal lehet kezelni. :D
  • Sir Cryalot
    #49
    Ar szemüvegbe elhiszem hogy lehet korrekt dolgot rakni, de főleg azért mert több komponensnek jut hely.

    De ez az airpod méret biztos hogy pengeél.
  • Tetsuo
    #48
    Na ne mond már, hogy egy fejhallgatóba épített, miniatürizált DAC vagy erősítő felveszi a versenyt egy normális különállóval. :-/
    Az analóg kábel pedig minimális zajt szed össze az ócskább erősítőhöz viszonyítva.
    Én kipróbáltam a hangugárzókon lévő DAC-ot és botrányosnak találtam, az erősítő viszont abba van beépítve, amit kénytelen voltam elfogadni, illetve ami azért nem feltétlenül jelent akkora kompromisszumot.
  • Sir Cryalot
    #47
    Lássunk már mérve egy ilyen órajellel, dsp-vel + konverterrel, erősítővel, táppal, meg egyebekkel összetokozott dolgot...

    P.s.: Fülhallgatókban évek óta próbálnask szimmetrikus kábelezést eladni "a sok felszedett zaj miatt" , sikertelenül...

    Kár volt hangminőségre kihegyezni a hszt, hacsak nem Don quixote megidézése volt a cél :D.
  • kvp
    #46
    "Ezt nem értem. A Beyerdynamic is zaj mentes és (Hála Istennek) nincs a fülemen a DAC meg ez erősítő."

    Analog fulesnel a fulhallgato es az erosito kozott kabel van, ami egyreszt ossze tud szedni mindenfele zajt, masreszt van ellenallasa es atviteli karakterisztikaja, ami a vezetek oregedesevel romlik. Amikor a simitott tap es a digitalis jel kozvetlenul megy be a fulesbe, akkor a kabel mint zaj es torzulas forras kiesik es a dac+erosito chip (a fuleshez valo kb. 3 rizsszem) kozvetlenul hajtja a hozza parositott hangszorot, idealis esetben egy arnyekolt burkolat alatt. Igy teljesen zajmentes a rendszer es a direkt orajel szinkron miatt nem csuszhat szet a hang a csatornak kozott.

    Ugyanez a megoldas egyebkent jo hangszorokhoz is, ekkor minden hangsugarzonak van sajat dac-ja, sajat erositovel (nagyobb teljesitmenyuek) es csak a tomoritetlen digitalis jelet + a szurt DC tapot kell odavinni mindegyikhez. A megoldasbol letezik egyebkent mikrofon is, headset-ekhez, ami semmilyen analog zajt nem tud osszeszedni, mivel a mikrofon mechanikaja be van epitve az adc chipbe, ami be van tokozva egy arnyekolt femdobozba. Mar csak a digitalis jel jon ki belole. A digitalis jel hatalmas elonye, hogy ha a kabelek nem tokeletesen arnyekoltak vagy hasznalodnak a mozgatas miatt (fulesnel ez alap), akkor sem romlik fokozatosan a hangminoseg, amig maga a digitalis jel ertelmezheto marad a masik oldalon. Egyszerubb es olcsobb igy atlagos digitalis komponensekbol kismeretu es nagyon jo minosegu hangrendszereket kesziteni, mivel az egyetlen analog alkatreszek a hangszorok es az analog jel utja csak max. par mm a tekercsekig.

    ps: A technologia azert fejlodik mostanaban, mert most mar megoldhato, hogy tenyleg ne legyen analog utvonal es dedikalt DAC/ADC aramkor a legtobb telefonon, hanem csak a digitalis jelek utaznak a kozponti chip, a mikrofonok, a hangszorok es a kulso csatlakozok kozott. Igy sokkal kisebb, olcsobb es a elektronikus zajokra erzeketlen keszulekek keszithetoek. Ehhez persze sajnos eloszor el kellett tunnie az analog jack-nek.
    Utoljára szerkesztette: kvp, 2019.03.11. 10:20:39
  • Tikal #45
    Miattuk fogja megemelni a Xiaomi az órái árát, a telefonjai árát meg az Apple miatt ;)
  • M2 #44
    Persze, mert a Garmin egy nonprofit szervezet, amit csak azért hozott létre Terézanya, hogy részedre ingyen órákat gyárthassanak. Csak egy iqnulla sznob szophatja be ennyire egy cég marketingjét.
    Van egy-két jó termékük, de a nagy részük túlárazott ipari hulladék, még rosszabb, mint az Apple.
  • M2 #43
    Több mint fele a sznobok igazi kedvenc márkája, de ezen már meg sem lepődök veled kapcsolatban. Például a Ferrari, mint igazi minőség, beszarok!
  • ostoros
    #42
    Az igen. Koldusok. És tényleg nem vagy apple fanboy, aki csak azért veszi a szart, mert drága.

    https://www.youtube.com/watch?v=MzmHGQecQco
    Ez itt rólad szól.
  • Tikal #41
    Nem adnak nemzetközi garanciát, mert akkor a hazai Garmin megjavítaná a külföldön vett órámat, de nem teszi :( Már írtam korábban, erre még fel is hívták a figyelmem mikor megvettem.

    "Garanciális és garancián túli ügyintézést kizárólag a Navi-Gate Kft. kereskedelmi hálózatán keresztül értékesített készülékekre vállalunk!"
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.03.10. 13:33:29
  • Tinman #40
    Idehaza az összes official Garmin terméket forgalmazónál ez így van.

    De pl. egy Alzánál már gáz van, mert cseh cég, náluk nem egyszerű ilyet elintézni magyar számlával...
  • Tikal #39
    Ha attól függ hogy hol veszem akkor azt már nem a Garmin adja, hanem a forgalmazó, nem?
  • Tinman #38
    Fingod sincs az egészről, szokás szerint.

    De azért vagyunk, hogy az ilyen tudatlanok fejébe is elvigyük a fényt, tanulj: A termékeik árai az egész világon nagyjából egyformák, nyilván pár 100k-s cuccoknál könnyen lehet 10-20-30 ezres difi is akár, vagy egyéni megállapodás, nagyobb mennyiségű beszerzés után járó árkedvezmény, etc.

    Semmiféle biztosítást nem kötsz, nem írsz alá, nem névre szól. Az egyetlen feltétel a számla megléte, ami nem kell, hogy a te nevedre szóljon. Veszel egy 150 ezres eszközt (navi, óra, kamera, etc.), majd vagy olyan balfasz, hogy 5 év múlva eltöröd. Három eset lehetséges:

    1. Javítható, megjavítják korrekt áron és nem azzal basszák fel az agyad, hogy 2 éves (se) telefonnál nem cserélnek alaplapot...
    2. Nem javítható, kapsz egy másik újat, újra 1 év garral, egy alacsony összegért. (Lentebb említett 250k-s óránál 39k.)
    3. Nem javítható, nem tudnak másikat adni. Ilyenkor az újabb modellbe beszámítják a régi cseregaros árát. Van ott 300k-s óra, ott pl. 89k körül vonnak le az új árából.

    Folyamatábra is kell, vagy ezúttal sikerült felfognod?
  • Tinman #37
    Beszélhetünk a Salomonról, Bose-ról vagy éppen a lejjebb általam említett Sennheiser, Harman Kardonról, Ferrariról... hosszú a sor, akik minőséget gyártanak és az apple kibaszottul nincs köztük. Egy egy kollektív hiba milliók fejében.

    Lófaszt tudsz te, nem olvasni :-D
  • Tinman #36
    Erről én mást tudok. Az egyetlen kritérium a Garminnál, hogy az 1 év garancia az nemzetközi, de a csere a gar lejárta után már ahhoz a feltételhez kötött, hogy az adott ország Garmin disztributoraitól kell származnia. Magyarul egy cseh órával a 13. hónapban Bécsben, már pénzes javítást fognak felajánlani, semmiféle cseréről nem lesz szó, meg hozzáteszik, hogy vidd vissza a származási országba.
  • Tinman #35
    Attól függ, hogy hol veszed... van ahol 2, van ahol 3 év rá a gar. Abszolút nem drágák a készülékeik, mivel a csúcsot képviselek. De lentebb elhangzott, hogy el kell menni dolgozni, meg pénzt keresni :-D

    Meg van egy kis gond... ezek az órák nem mennek tönkre, meg nem szeretnek eltörni. Ezek közül nem egy 3 usert is kiszolgál, mire az utolsó megunja és lekapcsolja a villanyt. Teljesen más világ, mint amit a megrohadt almátokkal megszoktatok.

    Gyűlölöm azt amivé az Apple lett és szerettem ami volt. Mondjuk úgy max Jobs haláláig vállalható volt a cég, azóta egy fertő, amiben nektek iszonyú nagy részetek van.
  • Tikal #34
    Szerintem itt a hazai forgalmazónak sikerült valamit kialkudnia, hogy ezt így bevállalják, mert nincs havi díj, meg semmi, cserélik az eltört órádat is típustól függő árért. Mondjuk egy 120 ezres órát 50-ért. Valahogy kijön nekik a matek. Vagy már nagyon lehúznak eleve a 120-al és az óra tényleg csak 50 :D
  • M2 #33
    Teljesen egyérelmű, hogy amit leírt, az nem garancia, hanem önrészes biztosítás. Csak egy iqnulla képes ezt félreértelmezni és mélynyalást végezni érte egy cég felé. Mellesleg ugyanez megkapható Apple termékekre is, ha azt élvezi, hogy elsutáskodja a használatot és fizet érte, mint a torkosborz.
  • M2 #32
    Ha jól látom, épp bejöttél egy Apple termék fórumára, fényesre szopni a Garmin faszt. Én itt egyetlen súlyos cégfüggőt látok és az te vagy, LOL!
  • Tikal #31
    Úgy látom máshol nem, szóval ez a hazai forgalmazónak köszönhető. Szóval a Garmin a német vásárlójának ugyan úgy egy évet ad mint bármelyik cég.
    Ettől ez még egy jó deal, de nem a Garmin-nak köszönhetjük sajnos.
  • Tikal #30
    Az egy év garanciával? Azt látom.

    Jó ez az üzletpolitika amúgy, így már értem miért olyan kurva drága a beszállás egy órába, hiszen valakiknek ki kell fizetnie a cserét is :) Most már csak az érdekelne, hogy ez a forgalmazó miatt van így vagy a Garmin ezt máshol is bevállalja.

    Mellesleg úgy látom neked is elég nehéz lejönnöd az Apple-ről :D
    Utoljára szerkesztette: Tikal, 2019.03.10. 11:16:18
  • Tinman #29
    Fúúú nagyon nehéz lehet lejönni az apple.com-ról és megismerkedni a minőségi termékeket gyártó cégek alapvető üzletpolitikájával mi?

    https://www.garmin.hu/kozponti-ugyfelszolgalat
    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.10. 11:05:30
  • Tinman #28
    Mint amilyen vagy? Látod, hogy még te is kommentelhetsz :-D
  • Tikal #27
    De ezt nem a Garmin adja, hanem az üzlet, nem? Mert a Garmin-nál sehol nem találtam ilyet, én például csak egy évet kaptam az órámra, sőt, én mikor vettem külföldön, az üzletben fel is hívták rá a figyelmemet hogy az otthoni Garmin kereskedőhöz hiába megyek majd a gari papírral nem fogja érdekelni, magyarán nem adnak nemzetközi garanciát az órára.
  • Bruce_Willis
    #26
    Azt írja a kisgyerek a másiknak hogy közönséges. :)
    Egy ilyen komment után: "Megjött egy Apple buzi... onnan tudom, hogy csatakosra szopta már a céget. Lál."

    :DDD

    Más:
    Ezen a fórumon nincs moderátor aki az ilyen értelmi fogyatékosokat letiltaná?
    Utoljára szerkesztette: Bruce_Willis, 2019.03.10. 10:21:59
  • Tinman #25
    Értelmezni se vagy képes a leírt szöveget, az itt a legnagyobb gond, amellett, hogy a egy rühes cég talpnyalója vagy... ráadásul ingyen. Ha fizetnének érte megérteném, de neked ezért ki a bánat fizetne? :-D
  • Tinman #24
    Nejemnek Apple telefont vettem... máig bánom. Egy határ szar. Első dolga volt a gar utáni 2-3. hónapban 40%-ról 0-ra merülni percek alatt. Bevittem ezekhez a férgekhez, azt mondták, hogy nem akksi gond, de komplett alaplapot "sajnos" nem cserélnek. Megoldás? Vegyek másikat. Nem sok cigóbb cég van a Földön, amivel nem is lenne baj, ha egy csomó átmosott agyú nem sorakozna fel mögéjük.

    Tök rendben van az, amikor valaki kiáll egy tényleg jó márkáért... mondjuk egy Ferrari, vagy egy Harman Kardon mögé, de amikor egy szutykos, mesterségesen sznobbá generált (de valójában nem az) cég mögé beállnak olyanok, akik nincsenek megelégedve a termékükkel, de önigazolásból védik, az az emberi természet egyik legsötétebb oldala.
  • Tinman #23
    Hívhatod ahogy akarod, az árban Day1 benne van. Nem kötsz külön biztosítást, nem alkuszol senkivel. Bemész/megrendeled az órát, kifizeted a teljesen átlagos árat (máshol is kb. annyi) és ha gar időn túl kínod van, a már leírtak szerint cserélik.

    Ráadásul évente 2x szokott lenni elég komoly akció is a termékekre, olyankor egy 300 ezres eszközt akár 200k körül is megcsíphetsz, úgy, hogy ez a garon túli megoldás továbbra is él rá. Ja kérem ez nem ám cigó Apple.
  • M2 #22
    Azon agyalok, hogy mennyire kell valakinek butának lennie, hogy a biztosítást keverje a garival? Egy lépésnyire az agyhaláltól?
  • M2 #21
    A vezetékes fülesek az egy teljesen más kategória, kár is összehasonlítani a kettőt, mert akinek fontos a BT fülesek kényelme, az rá se néz vezetékesre.

    BT fülesek közt meg jelenleg ár/érték arányban verhetetlen az AirPods.
  • Tetsuo
    #20
    "Ha zajmentes fulest akar az ember digit csatolosat erdemes venni, ahol a dac es a vegfok a hangszoro mellett van, 32 bit/csatornasat is kapni mar."

    Ezt nem értem. A Beyerdynamic is zaj mentes és (Hála Istennek) nincs a fülemen a DAC meg ez erősítő.
  • Tetsuo
    #19
    Az kit érdekel, hogy hol vetted?! Azért jobb, mert Ámerikában vetted? Pont TE magad írtad, hogy sz@r.
    A másik sértődött riposztod pedig arról szól, hogy lenézed azt, aki nem képes megvenni... Hát, ehhez csak "gratulálni tudok" (- te szerencsétlen)!
    Aztán még az is a furfangos logika eredménye, hogy aki Apple terméket kritizálni mer, az biztosan irigy, mert nem tudja megvenni.
  • Tetsuo
    #18
    +1 Pontosan leírtad a száraz tényeket. Ennyi.
  • Tikal #17
    Igen, biztosításra tippeltem én is, de ugye az nem gari, a biztosításért fizetsz. Ma már gyakorlatilag bármilyen drága műszaki termékre lehet ilyet kötni.

    Fülest leginkább úton melóba használok, vagy telefonhívás, és mindkét esetben zavar már rohadtul a kábel, ha meg minőségi zene hallgatásra vágyom akkor hifi és hangfal. Azt nem úton melóba fogom élvezni:)
    Meg lesz mindkét megoldásnak a tábora és a felhasználási helye, nincs ezzel gond szerintem.
  • kvp
    #16
    Markaboltban es sajathibas tores elleni biztositasnak hivjak. Hasznos ha az ember ketbalkezes.

    A regi power mac-ek sem egy nagy dolgok, az Apple vitte eloszor kinaba a gyartast a pc gyartok kozzul. Macos 9-es ppc-s Apple volt az utolso ilyen gepem, egy szekreny aljan all evek ota. Mondjuk amikor utoljara neztem meg ment. De az irorszagi 486-os ibm/ps gep is, amin anno os/2-es ment. De mar az is noname Samsung monitort meg ramot kapott. Legalabb nem Foxconn mint a mostani Apple meg HP munkaallomasok... (munkara 3 HP-t hasznalok, win10, debian, win7)

    Fulesbol viszont csak vezetekest. Egyreszt ha leesik a fulemrol nem a foldrol kell felszedni, masreszt idegbajt kapok ha zenehallgatas kozben csomagvesztes van a BT kapcsolaton. (ha zajmentes fulest akar az ember digit csatolosat erdemes venni, ahol a dac es a vegfok a hangszoro mellett van, 32 bit/csatornasat is kapni mar)
  • Tikal #15
    Ez a Garmin garancia érdekelne, hol adják?
  • Sir Cryalot
    #14
    Azért az agyhalottazás is meglehetősen arrogáns, az ésszerűtlen alkalmasabbnak tűnik.
  • Sir Cryalot
    #13
    :DDDD
    "nem arrogáns"
  • Tinman #12
    Ha lenne értékelhető kereseted, nem olyan terméket vennél ami szar, majd bekommentelnéd a hibákat és önigazolnád, hogy mégis, de jó amit vettél. Érdekes én nem járok a Sennheiser hírek alá kommentelni, hogy mennyire szar a cuccom, de amúgy nagyon jó... talán mert tényleg jó, nincs mit róla írnom, évek óta k. jól teszi a dolgát.

    Elgondolkodtál azon, hogy az Apple miért ad csupán 1 év garanciát a szemetjeire? Én itt olyan cuccokat veszek össze rendszeresen, ami 3-5 év garral megy. Nem gondolod, hogy azért kapsz 1 év gart, mert a gyártó a saját szarjában is kb. ennyire bízik?

    Kb. 1.5 éve vettem egy Garmin sportórát futáshoz. Tudod milyen gar van rá? Ha rámegyek egy úthengerrel és beviszem szatyorban a darabjait a Garminhoz, akkor 38.900 Ft ellenében kapok egy másik ugyan olyan órát, 0 km-el. Ja igen... negyedmilla egy ilyen óra, de kapsz is valamit a pénzedért. És mi történik, ha a 38.900 Ft-ért cserélt másik órát kalapáccsal verem szét? Hát újabb 38.900 Ft-ért kapom a következőt. (Tavaly elszakadt a szíj, talán megfeszült, talán valami éles elérte, fogalmam sincs... nulla forintért cseréltek 2 levél után.)

    Akkor mesélj most Apple watchról! Halljuk, náluk, hogy megy ez? Spoiler: Hát nem így. Le sem fosnak a 13. hónappal a vásárlás után.

    Az Apple szarod amit bedugsz a füledbe kb. 30$-ból van legyártva... te 60.000-ért veszed, mert az mondod, hogy a többi nem minőség. Mit gondolsz mi a szarból rakja össze a többi gyártó DETTÓ UGYAN OTT a saját termékét Kínában?

    iMac? = Tele van Intel, Amd, Samsung(!), Broadcom, Hynix, Foxconn, meg az összes többi gyártó alkatrészeivel. Mitől lenne jobb, mi indokolná a gyakran 2x-es árat? Tényleg nem tudod? A mesterségesen generált sznobéria, amit ti 2 kézzel nyeltek be torokra.

    Éppen most nyilatkozta a Xiaomi, hogy azért emelnek árat, mert nem akarják, hogy az embereknek az olcsóság jusson eszükbe a termékeikről, mert a hozzád hasonló átmosott elméjűek azt képzelik, hogy ami olcsóbb az szarabb, az Apple az meg Porsche. Nem baze, az Apple soha nem lesz Porsche... ellenben VOLT egyszer Porsche, amikor Risc alapú procikkal gyártott PowerPC-ket gyártottak. Akkor volt nívója a cégnek, akkor minőséget gyártottak.


    Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.03.09. 09:16:49
  • monk00
    #11
    Lehet hogy kinában csinálták, de New Yorkban vettem mégis :) Téged meg csak be sem engednének az országba. Egyébként is te kötöttél belém. És én vagyok a közönséges?!

    Menjetek dolgozni, és ne más vérén élősködjetek! Én nem vagyok arrogáns, szimplán abban a stílusban válaszolok, ahogy hozzám szolnak mások. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

    És ezzel én be is zártam ezt a vitát, mert nincs nekem erre időm, hogy irigy hajléktalanokkal vitatkozzak. Akik a munkát még hírből sem ismerik. Szóval írjatok bármit, mert úgysem fogom elolvasni. Beszélgessetek csak magatokban koldusok :)))