Berta Sándor

Tiltja a Facebook a kriptovaluták reklámjait

A közösségi oldal meg akarja védeni a felhasználókat a nem megfelelő ajánlatoktól.

A Facebook a közösségi platformján és a tulajdonában lévő Instagramon egyaránt harcot hirdetett a virtuális fizetőeszközök ellen és úgy döntött, hogy betiltja azok hirdetéseit. A társaság így akarja korlátozni a bitcoin és a többi digitális pénz kereskedelmét. A döntést Rob Leathern termékmenedzser jelentette be blogbejegyzésében.

A lépés azért érdekes, mert az irányelv azokat a vállalatokat is érinti, amelyek a kriptovalutákat legálisan kínálják az ügyfeleiknek és egyébként semmilyen törvénytelen módszert nem alkalmaznak. A Facebook azt reméli, hogy így sikerül hitelesebbé tenni a megjelenő hirdetéseket. Leathern kiemelte: azt akarják, hogy az emberek úgy szerezzenek tudomást az új termékekről és szolgáltatásokról, hogy eközben nem kell attól félniük, hogy becsapják vagy félrevezetik őket. Az ágazati szakértők szerint jelenleg az jelenti a legnagyobb problémát, hogy nagyon nehezen lehet egymástól megkülönböztetni a jó és a hamis reklámokat.

A menedzser hangsúlyozta, hogy később felülvizsgálják a gyakorlatot. Tisztában vannak azzal, hogy aligha fogják tudni kiszűrni a digitális fizetőeszközökkel kapcsolatos összes félrevezető reklámot. Fontos, hogy ha a regisztrált tagok azt érzékelik, hogy bizonyos szolgáltatók megpróbálják majd kijátszani az új irányelvet, akkor jelentsék az érintett ajánlatokat és cégeket vagy hirdetőket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #5
    Véletlenül nem az van a háttérben, hogy a facebookot perlő fivérek milliárd dollárnyi összeget tárolnak bitcoinban?

    jó tudni, hogy ezek szerint az nem félrevezető reklám hogy egy fantasztikus új módszerrel metanult valaki 6 nyelvet és a nyelvtanárok utálják :)
  • gforce9 #4
    "A celjuk az, hogy felhivjak a figyelmet a termekre"

    A 99%-uk bullshit. A facebook meg önhatalmúlag cenzúráz, függetlenül attól, hogy XY országban törvény épp tiltja vagy engedi Z termék reklámját. Lényegében a törvények fölött áll és egyre jobban effelé mozdul. Elképesztő, mint nem gondol magáról és enged meg magának a facebook. Lényegében az egész emberi társadalmat manipulállja olyan ideológia által, ami ő kitalál. Az álhírszűrője, meg ez is egy egy fegyver az arzenálban. A google is szűr, mondjuk illegális letöltést, pedofil tartalmat, stb, de amit az FB művel az az önhatalmú és egész társadalmakat érintő manipuláció... aminek a célja valójában mi is?
  • Sequoyah #3
    A celjuk az, hogy felhivjak a figyelmet a termekre, szoval elvben attol meg lehet valami reklam, sot akar jo reklam, hogy a teljes igazsagot mondja. Foleg ha a termek valoban jo...
    Mas kerdes, hogy lehetoseget adnak a tortenet "kikerekitesere", amit altalaban ki is hasznalnak...

    De itt most inkabb arrol van szo, hogy ezen reklamok, csak ugy mint a cigireklamok, egy kimondottan karos dologra buzditanak.
    Es nincs is itt masrol szo, mint hogy a nagybefektetok ki akarnak szallni, de elotte meg probaljak felpumpalni a Bitcoin arat, persze a kisbefektetok karara, akit igy akarnak becsalogatni.
    Mivel a Bitcoin mogott nincsen vallalat, ezert nincs is olyan aki legitim modon akarhatna reklamozni.
  • jkedzs #2
    minden reklám félrevezető, ez a céljuk.
    valami más lehet itt a háttérben...
  • Sir Cryalot #1
    Majd a facebookot is decentralizálják facecoinnal és megnézheti magát..!