Berta Sándor

Kitart az okosórák mellett a Google

A webes konszern hosszú távon is számít a készülékekre.

David Singleton, a cég termékmenedzsere kifejtette, hogy a hálózatba kötött órák a kulcselemei annak a tervüknek, amelynek keretében az eszközök a Google Asszisztens szoftverükkel kiegészítve az emberek állandó kísérőjévé válhatnak. "Számunkra az okosóra a Google Asszisztens központi interfésze" - tette hozzá Singleton a Baselworld nevű órakonferencián. A menedzser ezután azt ecsetelte, hogy a rendezvény kiváló helyszín arra, hogy megmutathassák a szükséges információkat a felhasználóknak és felhívhassák a figyelmüket azokra.

A Google az Android Wear segítségével egy platformot akar kínálni a gyártóknak az okosórákhoz. Ezzel ugyanazt a gyakorlatot követné, mint az okostelefon- és a táblagép-piacon az Androiddal. A gyártók és a felhasználók személyre szabhatják az Android Weart, de eközben az alapvető funkciók megmaradnak. A Google munkatársa végül hangsúlyozta, hogy nagy potenciált látnak az asszisztensben és abban, hogy az miként lehet valóban hasznos és jelezheti az embereknek, ha elérhető a kért információ. Az okosóra természetes helye lehet a mikrofonoknak is, hogy a készüléktulajdonosok nyugodtan társaloghassanak a Google Asszisztenssel.

Singleton bemutatta az Android Wear 2.0-t, amely elsősorban a fitneszalkalmazásokra és a kommunikációra összpontosít, emellett sokkal könnyebben személyre szabható is lesz. Az új kiadás lehetővé teszi az üzenetek megválaszolását különböző alkalmazások (Facebook Messenger, Glide, Google Messenger, Hangouts, Telegram, WhatsApp) segítségével és integrálták bele a Google Asszisztens nevű megoldást, amely a felhasználók kérdéseire mesterséges intelligencia segítségével válaszol.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!